Onze Buurt: Buurzaam Koken Kids Maastricht

Onze Buurt: Buurzaam Koken Kids Maastricht

Zaterdag 3 november om 10:43, 11:43, 12:43, 13:43, 14:43, 15:43, 16:45 en 22:17 uur en zondag 4 november om 16:45, 22:15 en 23:15 op L1 TV.

Samen met Ons Limburg, de Limburgse koepel voor woningcorporaties, het Oranje Fonds en de provincie zoekt L1 ook dit jaar naar het beste, mooiste of meest originele initiatief uit de buurt.

We stellen de zes genomineerden voor de Onze Buurt Prijs 2018 voor in filmpjes.

Buurzaam Koken Kids - Maastricht

Kinderen die in armoede opgroeien eten minder gevarieerd en daardoor vaak minder gezond. Dat concludeerde Stichting LEFteam tijdens hun smaaklesprogramma voor basisscholen in Maastricht. Daarom: Buurzaam Koken. Een initiatief waarin kinderen samen met hun ouders kennismaken met gezond eten.

LEF gaat met kinderen van basisscholen én hun ouders wekelijks gezonde en voedzame maaltijden, soepen, broden en ‘gezond’ gebak bereiden. Deze scholen staan in Maastricht Noordwest. De armoedeproblematiek is hier groot. Een LEF-professional coördineert de inkoop, bereiding en planning, met ondersteuning van de LEF-jongeren.

Vrijwilligers en buurtbewoners dragen ook hun steentje bij door te helpen bij de uitvoering. Dankzij hen kunnen minder draagkrachtige gezinnen een gezonde maaltijd bereiden en vervolgens mee naar huis nemen. Ondertussen wordt er door gezamenlijk te koken een basis gecreëerd, waarbij vrijwilligers, ouders en kinderen elkaar ontmoeten en kennis met elkaar kunnen delen.

Andere finalisten

Onze Buurt

Meer over Onze Buurt lees je op www.L1.nl/OnzeBuurt

Logo 1Limburg

'Verstandig dat Verstappen het opgaf in Japan'

'Verstandig dat Verstappen het opgaf in Japan'

Max Verstappen zag in de tweede bocht van de Grand Prix van Japan het zicht op een plek in de punten verdampen. Dat hij daarna zijn bolide in de pitsstraat parkeerde, was volgens Xavier Maassen een verstandig besluit.

Programma's