Onze Buurt 2019 van start!

Onze Buurt 2019 van start!

Voor de beste buurtprojecten van Limburg heeft Onze Buurt weer een prijzenpot beschikbaar van 60.000 euro. En L1 gaat als altijd weer de kandidaten aan je voorstellen.

Een kookclub voor hangjongeren, open dorpstuin, fiets klus project, tuinwerkgroep van ex-verslaafden: in wijken en dorpen bedenken vrijwilligers vaak prachtige plannen die de buurt een beetje fraaier maken. Onze Buurt helpt de beste plannen van Limburg met een (door)startkapitaal dat kan oplopen tot tienduizenden euro’s. Inschrijven kan dit jaar tot en met 23 augustus.

De prijs van Onze Buurt is meer dan alleen een pot geld voor een goed project. Het is bovenal een stevige schouderklop, een aanmoediging. “Met de cheque van Onze Buurt konden we materiaal voor de Kloostertuin kopen, maar het zei ons ook dat het project STAAT!” zegt Ellen Jacobs van ’t Laefoes America, winnaar in 2018.

Onze Buurt 2019 is de zevende editie van de actie voor buurtprojecten. Er is in de loop der jaren voor ruim een kwart miljoen euro uitbetaald aan wijken, clubs, bewonersgroepen en verenigingen die iets moois willen uitvoeren in de buurt. Onze Buurt is opgericht door de woningcorporaties verenigd in Ons Limburg en wordt gesteund door de Provincie Limburg en Oranje Fonds.

In de eerste aflevering stellen we nog geen kanshebbers voor, maar gaan we een kijkje nemen bij de winnaars van 2018.

Winnaars 2012 tot en met 2018

  • Basisschool Klingerberg Blerick: speelplaats voor de wijk
  • De Dorpsraad Heide: leegstaande school werd dorpskeuken
  • Huurdersbelangenvereniging Hoensbroek: doe-het-zelf buurtproject
  • Fietsenbank Maastricht: opknappen van gratis fietsen voor arme gezinnen
  • Moedercentrum Maximina Roermond: Donderse Wereldkeuken.
  • ’t Laefhoes America: Kloostertuin
  • LEFteam Maastricht: Buurzaam Koken Kids

Logo 1Limburg

Programma's