Omstreden Belgische festival Rommelrock naar Maastricht

Omstreden Belgische festival Rommelrock naar Maastricht

De organisatie van het Belgische festival Rommelrock wijkt uit naar Maastricht.

Volgens organisator Koen Haerden vindt het festival vanaf komende vrijdag plaats in de Muziekgieterij.

In het Belgisch-Limburgse Maasmechelen is het muziekfestival voor het tweede jaar op rij verboden uit vrees voor motorbendes. In Maasmechelen zijn al enkele jaren spanningen tussen de Hells Angels en de Outlaws. Daarbij zijn ook doden gevallen.

Zelfde programma
Het festival zou eigenlijk plaatsvinden op een weiland van een boer in de buurt van Maasmechelen.

"Alle groepen die ik heb geboekt gaan allemaal optreden in Maastricht," zegt de organisator tegen L1. "Het programma blijft hetzelfde. Iedereen die kaartjes heeft gekocht, krijgt hierover een e-mail."

Niks gemeld
Op de website en Facebook-pagina van de Muziekgieterij is nog niks te vinden is over het festival. De organisatie heeft nog niet gereageerd op de berichten. Volgens Haerden zijn de afspraken echter rond.

Geleen
Na het verbod van vorig jaar probeerde het festival in eerste instantie uit te wijken naar de Hanenhof in Geleen, maar daar kreeg het nul op het rekest. Daarom ging de organisatie in eerste instantie in Maasmechelen op zoek naar een nieuwe plek.

Rommelrock duurt drie dagen: van vrijdag tot en met zondag. Er zijn optredens van bands vanuit de hele wereld. Ook komen veel mensen uit het buitenland af op het festival.

Logo 1Limburg

Programma's