Ochtendshow - 7 nov 2018

Ochtendshow - 7 nov 2018

Luister hier de ochtendshow van L1 Radio van woensdag 7 november terug.

In deze uitzending onder meer:

  • 07:15 Vanaf vandaag zal er groot onderhoud plaatsvinden aan het spoor van de Miljoenenlijn. Johan Bezemer, coördinator infra van de Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij, legt uit wat dat onderhoud gaat zijn.
  • 07:45 Er zijn steeds meer plannen om zonneweides en zonneparken vol met zonnepanelen aan te leggen. Gisteren werd bekend dat de geplande zonneweide in Heythuysen definitief van de baan is. Dit omdat 'de zonneweide de natuur- en landschapswaarden te zeer zou aantasten', aldus het college van de gemeente Leudal. Maar dit speelt niet alleen in de gemeente Leudal. In Maastricht ging een aantal boeren gisteravond ook de barricades op om tegen zo'n zonnepark te protesteren. Één van die boeren is John Caubergh.
  • 08:10 VVD-minister Eric Wiebes wil nog niet zeggen welke conclusie hij trekt uit de uitspraak van de rechter over de vergoeding van mijnschade. De rechter bepaalde in een zaak van twee Kerkradenaren met mijnschade dat hun schade nog niet verjaard is. Het zou nog kunnen dat er nog in hoger beroep gegaan zou worden tegen de uitspraak van de rechtbank. Maar de minister deed in elk geval wel al een positieve uitspraak. We spreken er over met Agnes Mulder van het CDA.
  • 09:15 Je hoort het steeds vaker dat mensen leegstaande gebouwen binnen dringen om daar rond te neuzen en een filmpje maken van hun avontuur. Afgelopen weekend drongen deze urban explorers het verlaten Jezuïetenklooster in Valkenburg binnen. We bellen met Teun van Ras, op YouTube beter bekend als Razko.

06:00-07:00

|

07:00-08:00

|

08:00-09:00

|

09:00-10:00

|

Ochtendshow

Wakker worden, wakker blijven! Iedere werkdag van 06:00 tot 10:00 maken Maarten en Tim je wakker met het laatste nieuws en de lekkerste muziek.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/ochtendshow

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's