Ochtendshow - 18 feb 2019

Ochtendshow - 18 feb 2019

Luister hier de ochtendshow van L1 Radio van maandag 18 februari terug.

Met onder meer:

  • 07:15 In Kerkrade vond gisteren voor de 25ste keer het Euregionaal Gardetreffen plaats. Onder zomerse omstandigheden trok het evenement naar verwachting 25.000 toeschouwers. Brunssum heeft het stokje overgenomen en Carnavalsvereniging De Streupers heeft nu al de mouwen opgestroopt om het net zo'n geslaagd festijn te laten worden. Helemaal nieuw is het niet voor de Brunssummers, want het gardetreffen vond er vier keer eerder plaats, voor het laatst in 2010. Toch wil iedere vereniging er elk jaar zijn eigen stempel op drukken zegt Rob Bindels van De Streupers.
  • 07:45 Studenten uit Limburg, Brabant en Gelderland sprongen gisteren op de fiets in plaats van de trein te pakken. Daarmee wilden ze aantonen dat ze met de tweewieler sneller op hun bestemming zijn dan met de trein op de Maaslijn. De problemen zijn bekend, te volle treinen, te veel uitval en de komst van elektrische treinen en het dubbelspoor laat nog even op zich wachten. Lotte Demarteau uit Venray is voorzitter van de Jonge Socialisten Arnhem-Nijmegen en zij kent de problemen op de Maaslijn maar al te goed als studente.
  • 08:15 De bouw van het migrantenhotel op bedrijventerrein Greenport Venlo vordert gestaag. Binnen een paar maanden kunnen de eerste bewoners intrekken. Het is het tweede hotel voor arbeidsmigranten. Het eerste hotel ligt in Waalwijk. Ed Leunissen ging met de bedenker en ontwikkelaar van beide hotels kijken in Waalwijk. En die bedenker is Frank van Gool.
  • 08:45 Celstraffen voor de illegale export van gasturbines naar Iran. Dat hangt de eigenaar en twee medewerkers van het Venlose bedrijf Euroturbine boven het hoofd. De verdachten werden in 2010 opgepakt en vandaag horen ze hoelang ze de cel in moeten. Verslaggever Ed Leunissen die volgt de zaak vandaag bij de rechtbank in Maastricht.
  • 09:15 Kwalitatief goede producten uit de regio aanbieden in een coöperatie. Niet alleen bedoeld voor de leden, maar voor iedereen die waarde eraan hecht om te weten waar de spullen vandaan komen en die bewust stil staat bij het terugdringen van overbodige verpakkingen. Dat is in een notendop het concept van de Gedeelde Wereld. Vandaag opent de coöperatie in Maastricht de eerste winkel en we hebben Wim Peumans van de coöperatie aan de telefoon.

06:00-07:00

|

07:00-08:00

|

08:00-09:00

|

09:00-10:00

|

Ochtendshow

Wakker worden, wakker blijven! Iedere werkdag van 06:00 tot 10:00 maken Maarten en Tim je wakker met het laatste nieuws en de lekkerste muziek.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/ochtendshow

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's