Ochtendshow - 18 apr 2019

Ochtendshow - 18 apr 2019

Luister hier de ochtendshow van L1 Radio van donderdag 18 april terug.

Met in deze Ochtendshow onder meer:

  • 07:15 In de komende 11 jaar investeert Mijnwater 300 miljoen euro om het warmte- en koudenet in de regio Parkstad verder te ontwikkelen. Van dat geld moeten energiecentrales in wijken en leidingen worden aangelegd. 30.000 van de 110.000 huizen in de regio kunnen dan van het gas af. Ze worden verwarmd dankzij restwarmte. In de praktijk gebeurt dat al op verschillende plekken, zoals Louis Hiddes van Mijnwater uitlegt.
  • 07:45 Christianne van Beest, manager van Chiropractisch centrum, stuurt vandaag al haar secretaresses (20 in heel Limburg) een whatsapp-bericht met de mededeling dat ze volgende week een cadeau krijgen. Van Beest vindt eigenlijk dat het iedere dag secretaressedag moet zijn. Deze mensen doen in haar ogen heel belangrijk werk iedere dag en niet alleen op secretaressedag.
  • 08:15 Natuurmonumenten heeft gisteravond tekst en uitleg gegeven over de toekomstplannen voor de waterplas in de ENCI-groeve in Maastricht. Die plas werd heel even een enorme trekpleister toen die werd opengesteld voor zwemmers. Maar er kwamen zoveel mensen op af, dat een oncontroleerbare situatie ontstond. Het zwemmen in de plas ging ten onder aan de eigen populariteit. Sindsdien is de plas een plasje geworden, eigenlijk niet meer dan een pierenbadje. Stukken minder aantrekkelijk, maar veel beter te controleren.
  • 08:45 Hoe ziet in de toekomst de land- en tuinbouw eruit? Gaat digitalisering verder doorzetten en hoe worden plantenziektes in de toekomst bestreden? Daarover buigen zich op dit moment verschillende experts op Brightlands Campus Greenport in Venlo. Spreker op het congres is Marcel van Haren, clustermanager bij Agri & Food en hij spreekt over de huidige trends en inzichten rondom data, sensoren, automatisering en robotisering. Want gaan we inderdaad overal in de land en tuinbouw de robots terug zien?
  • 09:15 Witte Donderdag: in Dordrecht is vanavond de 9e editie van The Passion. En heel veel toeristen komen vanaf vandaag naar Limburg voor een lang en zonnig paasweekend. Met die warme temperaturen, haal je misschien ook voor het eerst de badkleding uit de kast. Of je in de ENCI-plas in Maastricht kan zwemmen, vragen we aan André Hassink van Natuurmonumenten.

06:00-07:00

|

07:00-08:00

|

08:00-09:00

|

09:00-10:00

|

Ochtendshow

Wakker worden, wakker blijven! Iedere werkdag van 06:00 tot 10:00 maken Maarten en Tim je wakker met het laatste nieuws en de lekkerste muziek.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/ochtendshow

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's