Ochtendshow - 15 jan 2019

Ochtendshow - 15 jan 2019

Luister hier de ochtendshow van L1 Radio van dinsdag 15 januari terug.

Met onder meer:

  • 07:15 De verhuisplannen van het Bevrijdingsfestival Limburg kunnen voorlopig in de ijskast. Besloten is dat ook de editie van dit jaar in Roermond plaats vindt. Ondanks dat de organisatie ven het festival vorige maand had aangekondigd de stap naar Sittard-Geleen te zetten, omdat daar meer mogelijkheden zouden zijn. De organisatie is daarmee tegemoet gekomen aan de wens van de Provincie om het festival onderdeel te maken van nieuw beleid. Maar zo zegt voorzitter Ronald Kohnen van het Bevrijdingsfestival Limburg, het festival heeft wel om zekerheid gevraagd.
  • 07:45 Festival Neverland heeft bij de eerste editie vorig jaar al gelijk veel indruk gemaakt. En dat is niet onopgemerkt gebleven want het Landgraafse dancefestival is genomineerd voor een European Festival Award in de categorie Best New Festival. En dat is een mooie opsteker voor de vrienden Tim Italiaander en Rob Schins die achter Neverland zitten. En die hopen dat hun festival de komende jaren groeit.
  • 08:15 Limburg, Brabant., Gelderland en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat onderhandelen flink over de extra kosten van de elektrificatie van de Maaslijn. Begroot was 150 miljoen euro, maar dat wordt flink duurder aldus verantwoordelijk gedeputeerde Hubert Mackus.
  • 08:45 De vrachtwagenchauffeur die betrokken zou zijn bij het doodrijden van een Gele Hesjes-activist in België, meldt zich vandaag bij de Belgische justitie, zegt zijn advocaat. Het Openbaar Ministerie in Luik meldde gisteren dat de chauffeur uit Landgraaf komt. Een 50-jarige actievoerder werd vrijdagavond doodgereden tijdens een demonstratie in Visé, niet ver van Maastricht. Trucker Stefan Linthorst uit Apeldoorn reed op die bewuste vrijdagavond vóór de chauffeur uit Landgraaf en heeft het over een grimmige sfeer.
  • 09:15 Wie kent het probleem niet, een zolder of rommelkamer met spullen waarvan je geen idee hebt of het iets waard is of niet? En om die reden ook niet durft weg te gooien. Want stel je voor dat je een waardevolle munt of postzegel de deur uitdoet en hij blijkt een klein vermogen waard te zijn. Om die reden houdt de Munten en PostzegelOrganisatie vandaag een gratis taxatiedag in Maastricht. Aan te telefoon Huib Pelzer van de Munten en Postzegelorganisatie.

06:00-07:00

|

07:00-08:00

|

08:00-09:00

|

09:00-10:00

|

Ochtendshow

Wakker worden, wakker blijven! Iedere werkdag van 06:00 tot 10:00 maken Maarten en Tim je wakker met het laatste nieuws en de lekkerste muziek.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/ochtendshow

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Stapper laat fiets achter: massale inzet hulpdiensten

Stapper laat fiets achter: massale inzet hulpdiensten

Het achterlaten van een fiets bij een kasteelvijver in Tegelen heeft in de nacht van donderdag op vrijdag voor heel wat consternatie gezorgd. Hulpdiensten werden massaal opgeroepen, omdat gedacht werd dat er iemand te water was geraakt.

Programma's