Ochtendshow - 15 apr 2019

Ochtendshow - 15 apr 2019

Luister hier de ochtendshow van L1 Radio van maandag 15 april terug.

Met in deze Ochtendshow onder meer:

  • 07:15 De discussie over ons onderwijs is weer losgebarsten na het verschijnen van het jaarlijkse rapport De Staat van het Onderwijs van de onderwijsinspectie. Scholen lokken ouders en leerlingen met vernieuwend onderwijs. Vaak met methodes waarvan het effect nog lang niet vaststaat. Volgens onderwijspsycholoog Paul Kirschner van de Open Universiteit in Heerlen geldt het spreekwoordelijke 'stilstand is achteruitgang' niet voor het onderwijs. Hij gruwt van de gedachte dat je alles kunt opzoeken en dus eigenlijk niets hoeft te weten. Kirschner ziet namelijk dat de basiskennis van leerlingen sterk afneemt
  • 07:45 Vandaag is het begin van de Goede Week, de week voor Pasen. Voor de meeste mensen betekent dat niet zo heel veel, behalve dan dat ze er volgende week een extra vrije dag bij hebben: Tweede Paasdag. Maar voor bloemist - beter gezegd: Floraal Vormgever - Paul Deckers uit Posterholt, betekent Pasen en de aanloop daar naar toe topdrukte. Hij verzorgt namelijk - samen met een heel team uit Nederland - de aankleding van het Sint-Pieterplein in Rome met bloemen tijdens het Urbi et Orbi dat de Paus daar volgende week uitspreekt. We spreken de bloemist uit Posterholt deze week elke dag even om te horen hoe zijn dagen er uitzien.
  • 08:15 Het aantal dumpingen van drugsafval in Limburg is afgelopen jaar flink toegenomen, met 50 procent. Dat blijkt uit cijfers van de politie. En die cijfers geven niet eens een compleet beeld, want niet alle dumpingen worden gemeld bij de politie, of zelfs maar gevonden. In de studio verslaggever Deborah Parren, die onderzoek naar de dumpingen heeft gedaan.
  • 08:45 Gisteren won hij het prestigieuze Prinses Christina Concours in zijn leeftijdscategorie in Den Haag. Maar vandaag staat er voor de 16-jarige violist Enzo Kok weer een spannende dag te wachten. Hij gaat namelijk auditie doen bij de VandeEnde Foundation in Amsterdam. Die foundation geeft studiebeurzen aan jonge talenten om hen te stimuleren in hun ontwikkeling tot professional.
  • 09:15 Steeds meer scholen lokken ouders en leerlingen met vernieuwend onderwijs. En dat doen ze vaak met methodes waarvan het effect nog lang niet vaststaat. Onderwijspsycholoog Paul Kirschner vindt daarom dat niet iedereen een school mag beginnen. Een groot nadeel aan die nieuwe scholen vindt hij bijvoorbeeld het concept dat je alles kunt opzoeken en dus eigenlijk niks hoeft te weten.

06:00-07:00

|

07:00-08:00

|

08:00-09:00

|

09:00-10:00

|

Ochtendshow

Wakker worden, wakker blijven! Iedere werkdag van 06:00 tot 10:00 maken Maarten en Tim je wakker met het laatste nieuws en de lekkerste muziek.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/ochtendshow

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Frans Timmermans debatteert in Maastricht

Frans Timmermans debatteert in Maastricht

De Heerlense Eurocommissaris Frans Timmermans gaat maandagavond 29 april in Maastricht de strijd aan met andere kandidaten die ook voorzitter willen worden van de Europese Commissie.

Programma's