Nooit meer Veldeke Vastelaovends Cabberèt

Nooit meer Veldeke Vastelaovends Cabberèt

​Dialectvereniging Veldeke Krink Mestreech brengt in 2019 definitief geen Vastelaovends Cabberèt meer op de planken.

Het zou de laatste voorstelling zijn, werd eerder dit jaar aangekondigd. Maar in de loop van het jaar werd steeds duidelijker dat ook die niet meer haalbaar was.

Reden is dat enkele leden moesten stoppen en het voor de rest niet te doen was om een hele voorstelling voor elkaar te boksen. Het Vastelaovends Cabberèt is 18 jaar opgevoerd voor de regio Maastricht.

In onvervalst Maastrichts gaf voorzitter Hortense Brounts een toelichting: "Hiel erg spieteg tot v’r die fantastische cabberètjaore op dees meneer mote aofslete. ’t Cabberèt maag gruuts zien op 18 oonvergeteleke jaore boe-in lol en plezeer veur pebliek en speulers altied veurop höbbe gestande. Iech dink tot Mestreech us geit misse. ’t Bestuur vaan Veldeke Krink Mestreech is alle mètwèrkers vaan ’t Cabberèt en netuurlek ouch 't pebliek hiel daankbaar veur de aofgeloupe jaore." Lees hier het persbericht:


P E R S B E R I C H T

Maastricht, 10 november 2018

Veldeke Vastelaovendscabberèt gestopt.

Er komt geen laatste editie van het Veldeke Vastelaovends Cabberèt in 2019. De cabaretleden en het bestuur van de Veldeke Krink Mestreech zijn dat in overleg overeengekomen.

Het is een definitief einde van het zeer succesvolle humoristische ensemble, dat tienduizenden mensen uit Maastricht en ver daarbuiten gedurende 18 jaar onvergetelijke ‘Mestreechse’ cabaretmiddagen en -avonden heeft bezorgd.

In januari van dit jaar werd aangekondigd dat de editie van 2019 de laatste zou zijn. In de loop van 2018 werd duidelijk dat deze laatste cabaretserie niet haalbaar is. Enkele leden van de cabaretgroep hebben vanwege voor hen moverende redenen hun medewerking aan het cabaret moeten opzeggen. Voortzetting van het cabaret is onder deze omstandigheden voor de overige cabaretleden geen optie.

Voorzitter Hortense Brounts: “Hiel erg spieteg tot v’r die fantastische cabberètjaore op deesmeneer mote aofslete. ’t Cabberèt maag gruuts zien op 18 oonvergeteleke jaore boe-in lol en plezeer veur pebliek en speulers altied veurop höbbe gestande. Iech dink tot Mestreech us geit misse. ’t Bestuur vaan Veldeke Krink Mestreech is alle mètwèrkers vaan ’t Cabberèt en netuurlekouch ’t pebliek hiel daankbaar veur de aofgeloupe jaore.”

Het cabaret kreeg vooral bekendheid vanwege de ironie en satire. Gebaseerd op alledaagse dingen, lieten ze herkenbare thema’s en onderwerpen de revue passeren. Juist daar lag de kracht van het Veldeke Vastelaovends Cabberèt; het was van de eerste tot de laatste minuut herkenbaar. Het ensemble liet je als het ware naar jezelf kijken in de spiegel, meestal met een lach en soms met een traan.

Is de sfeer er nu wel om leuke vasteloavesliedjes te maken?

Is de sfeer er nu wel om leuke vasteloavesliedjes te maken?

Nee, Frans Theunisz wordt geen burgemeester van Gennep

Nee, Frans Theunisz wordt geen burgemeester van Gennep

Sittards Leidjeskonkoers vanuit studio TVEllef in Linne

Sittards Leidjeskonkoers vanuit studio TVEllef in Linne

Vastelaovesarchivarissen halen banden aan

Vastelaovesarchivarissen halen banden aan

Finale Blericks Liedjesmatinee in studio Omroep Venlo

Finale Blericks Liedjesmatinee in studio Omroep Venlo

Geen liedjeskonkoer in Kepèl

Geen liedjeskonkoer in Kepèl

Logo 1Limburg