Nominaties MKB L1mburg Innovatieprijs 2010

Afbeelding ter illustratie © Beeld: L1
VENLO / MAASTRICHT, 31 mei 2010 – Vijf bedrijven zijn genomineerd voor de MKB L1mburg Innovatieprijs 2010.
Chemtrix uit Geleen heeft kleine chip ontwikkeld waarin chemische reacties kunnen worden getest. De voordelen zijn: goedkoper, veiliger en milieuvriendelijker produceren en sneller ontwikkelen van vooral farmaceutische chemicaliën.
GTE uit Horst ontwikkelt voor andere bedrijven innovatieve machines. Voorbeelden zijn lenzen-inpakmachine, rabarber-oogstmachine, opraapband voor potten in de glastuinbouw en een automatisch schuifdak voor jachten.
Inno+ uit Maasbree richt zich op duurzame energie- en emissiereducties voor agrarische bedrijven. Onder andere een totaal geïntegreerd stalsysteem voor de pluimveehouderij. Doelstelling is optimaal klimaat om met minimale medicijnen dieren te kunnen houden.
Montesquieu Kleynen uit Maastricht heeft een geïntegreerd pensioenmanagement softwaresysteem gebouwd. Om risico’s van een pensioenfonds continu in kaart te brengen en om aan te geven welke acties nodig zijn om de risico's te beheersen.
Pathofinder uit Maastricht ontwikkelde een DNA-test waarmee in één analyse 22 verwekkers van een longontsteking (virussen en bacteriën) kunnen worden aangetoond. Hierdoor heeft de arts sneller informatie voor een juiste diagnose.
De winnaar wordt zondag 6 juni bekend gemaakt tijdens een live-uitzending op L1 TV (17.50 uur).
De MKB L1mburg Innovatieprijs is een ondernemersprijs, bedoeld voor bedrijven of zelfstandigen die zich onderscheiden vanwege doorzettingsvermogen, creativiteit en gedurfd innoverend optreden. De innovatie kan gaan om een nieuw product, een procesinnovatie of een innovatieve manier van werken. Bij de beoordeling let de jury ook op onderscheidende prestaties op het gebied van product/markt, personeels- en kwaliteitsbeleid, werkgelegenheid, PR, continuïteit en imago. Juryvoorzitter is ook dit jaar Jérôme Verhagen, in het dagelijks leven directeur van de regionale ontwikkelingsmaatschappij LIOF.
Winnaar in 2009 was Anatech. Het Sittardse bedrijf heeft in eigen huis een sensor ontwikkeld die nauwkeurig extreem kleine temperatuurverschillen kan meten (0,000001°C).
De MKB L1mburg Innovatieprijs is een initiatief van ondernemersorganisatie MKB-Limburg en de regionale omroep L1. Bedrijven konden zelf inschrijven of konden worden voorgedragen door derden, zoals banken, gemeenten, accountants of adviesbureaus.
De MKB L1mburg Innovatieprijs wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank, KPMG en Algemeen Octrooi en Merkenbureau.