Nominaties Limburgse sportprijzen bekend

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
Rob Ruijgh, Wout Poels en Joeri Verlinden zijn genomineerd als Limburgse sportman van het jaar. De vakjury, bestaande uit journalisten en oud-sporters, maakte dat zondag bekend.


De volleybalvrouwen van Weert, de tafeltennissers van Westa en de zaalvoetbalsters van Roerdalen strijden om de titel 'beste sportploeg'. Hockeyster Maartje Paumen, kanovaarster Eeef Haaze en tafeltennister Linda Creemers zijn genomineerd als beste Limburgse sportvrouw.
In de talentencategorie zijn handboogschutster Carrie Wegh, tennister Demi Schuurs en schoonspringster Inge Janssen genomineerd. Ten slotte zijn rolstoeltennister Sharon Walraven, handbikester Laura de Vaan en zwemster Romy Pansters aangewezen als kandidaten in de categorie 'beste sporter met een beperking'.
Het publiek kan stemmen via de website http://www.sportprijslimburg.nl. Op zondagavond 18 december worden de prijzen vanaf 20uur uitgereikt, tijdens de Nacht van de Limburgse Sport, vanuit de Schouwburg Sittard. L1 TV zendt de uitreiking live uit vanaf 20uur.