Nog één seizoen voor de Kirchröadsjer Klone Kloeb de Sjtèchneëlsjer

Nog één seizoen voor de Kirchröadsjer Klone Kloeb de Sjtèchneëlsjer

D’r Kirchröadsjer Klone Kloeb de Sjtèchneëlsjer trekt carnavalsdinsdag 21 februari 2023 een streep door haar actieve carrière. De vereniging zelf blijft voortbestaan en zal haar vasteloavend nog steeds blijven vieren maar zal na die datum niet meer optreden.

De Sjtèchneëlsjer beginnen dus na 11 november aan hun laatste actieve seizoen. Maurice Hinzen: “De beslissing om te stoppen heeft verschillende redenen. De tijd van de grote zanggroepen is voorbij. Als wij terugkijken naar hoeveel verschillende zanggroepen alleen al in Kerkrade actief waren eind jaren ’80, begin ‘90 zoals d’r Engelsjroep, de Willemiensjere, Sjpaskloeb Durchee, Jód Jek of Hot Vollee, noem ze maar allemaal op, daar is nu nagenoeg niets meer van over. Lees hier het persbericht van De Sjtèchneëlsjer:


Bis an d’r sjloes…..

Wat in 1985 begon en in 1988 resulteerde in hun eerste optreden met een derde plaats tijdens de Sjlajerparade in het voormalige Hubertushuis met “Vier zunt aa-ee jebónge”, eindigt na het komende seizoen met hun laatste sjlajer “Vier junt durch!” D’r Kirchröadsjer Klone Kloeb de Sjtèchneëlsjer trekt carnavalsdinsdag 21 februari 2023 een streep door haar actieve carrière. De vereniging zelf blijft voortbestaan en zal haar vasteloavend nog steeds blijven vieren maar zal na die datum niet meer optreden.

Door de jaren heen zijn de Sjtèchneëlsjer uitgegroeid tot een ware vasteloavendsfamillieë en een graag geziene gast op de verschillende podia. Van Erkelenz tot aan Etten-Leur en met optredens in een stampvolle Rodahal tot aan zingen aan een ziekenhuisbed, overal en nergens probeerden zij hun vasteloavend uit te dragen en deden dat met heel veel eigen nummers, enkele covers maar altijd met gevoel, veel aandacht voor iedereen en vooral “vöal sjpas!”.

Het was absoluut geen gemakkelijke beslissing om te stoppen. Dat kan ook niet anders als je stopt met iets wat meer dan 30 jaar het leven van niet alleen de leden van de vereniging maar zeer zeker ook van veel vasteloavendsvierders geraakt heeft. Voorzitter Maurice Hinzen: “De beslissing om te stoppen heeft verschillende redenen. De tijd van de grote zanggroepen is voorbij. Als wij terugkijken naar hoeveel verschillende zanggroepen alleen al in Kerkrade actief waren eind jaren ’80, begin ‘90 zoals d’r Engelsjroep, de Willemiensjere, Sjpaskloeb Durchee, Jód Jek of Hot Vollee, noem ze maar allemaal op, daar is nu nagenoeg niets meer van over. Als je toentertijd als aintseljenger of duo op de planken stond, dan viel je op. Vandaag de dag voeren solo artiesten, duo’s en trio’s de boventoon en zijn wij de uitzondering. Bedenk daarbij ook dat het aantal evenementen en zittingen waar wij zouden kunnen optreden elk jaar afneemt. Wij zijn qua muziek en optreden nogal traditioneel ingesteld en daar hechten wij veel waarde aan. Carnaval in z’n geheel is onderhevig aan verandering en daar is niks mis mee. Die verandering uit zich ook in de muziek maar dat is een richting die wij vanuit onze traditionele instelling niet uit kunnen gaan. We hebben al die jaren genoten en zijn trots op wat wij in al die tijd gebracht hebben. Elk optreden was bijzonder, elk liedje een belevenis en elk seizoen een feest. We mochten deel uitmaken van d’r Vasteloavend i Kirchroa en dat gaan we nog een laatste seizoen doen: Vier junt durch bis an d’r sjloes, bis an ’t allerletste sjoes, bis dat d’r sjtehtisch nit mieë sjteet en bis de moeziek sjloffe jeet…. “

Liedjesaovend Wortelepin Blierick weer live op Umroop Venlo

Liedjesaovend Wortelepin Blierick weer live op Umroop Venlo

L1mburg Centraal: Zomercarnaval in Tegelen

L1mburg Centraal: Zomercarnaval in Tegelen

Gebrookse onderscheiding voor zangeres July Vijgen

Gebrookse onderscheiding voor zangeres July Vijgen

Buutacademie viert 11 jarig bestaan in Schouwburg Venray

Buutacademie viert 11 jarig bestaan in Schouwburg Venray

Carnavalsverenigingen Hegelsom gaan fuseren

Carnavalsverenigingen Hegelsom gaan fuseren

Venrayse waarderingspenning voor buuttequeen Helga Cornelissen

Venrayse waarderingspenning voor buuttequeen Helga Cornelissen