Nieuwe serie L1 Muziekfabriek 2019

Nieuwe serie L1 Muziekfabriek 2019

Het live muziekprogramma van L1 gaat met een nieuwe serie van vier opnames zijn 19de jaargang in.

Voor de sessie van 2019 nodigde programmamaker Henk Hover een viertal Limburgse topacts van Limburgse bodem uit. Je hoort en ziet de Sittardse singer-songwriter Skinnie, de catchy popsongs van Elle Hollis, de Sittardse wereldmuziek van Baroesjo en de Nederlandse luisterliedjes van de Roggelse Stephanie Struijk vormen een mooi en breed palet van de Limburgse popmuziek anno 2019.

De opnames werden gemaakt in de Maastrichtse Muziekgieterij.
Presentatie en samenstelling : Henk Hover

Muziekfabriek is op L1 TV te zien op zaterdag 7 december, 14 december, 21 december en 28 december 2019, steeds om 10:00, 12:00, 13:00, 14:00 en 16:00.


7 december: Skinnie

Singer-songwriter Skinnie (53) uit Sittard heeft een lang artiestenverleden als gitarist, zanger en tekstschrijver van Engelstalige bands als Red Blood en Mo’Jones. Ook is hij een van de muzikanten van collectief Herberg de Troost van Jack Poels en Tren van Enckevort. Tegenwoordig zingt en schrijft hij Limburgstalig. “Ik ben geboren en getogen in Limburg en in die zin een echte Limburger, ook al komen mijn ouders van elders.” Hij schreef in korte tijd een reeks opvallende liedjes in het Sittards dialect. Liedjes van vaak weinig woorden, die op een mantra-achtige manier gereciteerd worden. Zijn dialectalbum ‘Doezend Verhaole’ gaat over zijn werk als nachtwaker in een hotel. De cd werd in november gepresenteerd in Roosteren.

Meer informatie over Skinnie


14 december: Elle Hollis

De nieuwe generatie popmuziek wordt vertegenwoordigd in de Muziekfabriek door Elle Hollis. Elle Hollis schrijft catchy popsongs met frisse, elektronische sounds. Een contract bij één van de grootste publishing companies, Warner/Chappell, brengt haar al van Stockholm tot New York en LA. Haar muziek is een mix van verschillende popstijlen vergelijkbaar met Tove Lo, Years&Years en NAO.
Bij Elle Hollis heb je voortdurend het gevoel dat de grote internationale doorbraak er elk moment aan kan komen. Wellicht is dat na deze Muziekfabriekopnames ook wel zo. Live wordt ze ondersteund door rasmuzikanten Jerome Lenders en Lenno van Galen Elle zelf zit vol met grote plannen voor de nabije toekomst.

Meer informatie over Elle Hollis


21 december: Stephanie Struijk

Stephanie Struijk schrijft persoonlijke verhaaltjes in liedjes. Misschien ken je haar nog wel onder de naam ‘Stevie Ann’, ze bracht toen op 18-jarige leeftijd haar debuutalbum uit waarmee ze onder andere op Pinkpop stond. In 2016 schreef ze samen met Daniël Lohues haar eerste album in het Nederlands tijdens een roadtrip door Amerika, waar Stephanie een tijdje gewoond en gewerkt heeft. Intussen switchte ze van Engels naar Nederlands. Deze switch is haar goed bevallen, en er kwamen meer liedjes in de moerstaal uit de pen gerold. Liedjes over haar geboortegrond, Limburg, en hoe het was geweest als ze daar was gebleven. De liedjes van Struijk zijn soms dromerig terugkijkend naar vroeger, maar de focus ligt vooral op verhalen die verder willen en liedjes die troost geven en de tijd misschien heel even stil doen staan.

Meer informatie over Stephanie Struijk


28 december: Baroesjko

Baroesjko is een 9-koppig miniorkest, opererend vanuit de westelijke mijnstreek (Sittard-Geleen), grensoverschrijdend in de Folk en “Sittardse” Wereldmuziek! Naast dat ze bekend staan als een verrassend veelzijdige live-band, scoorden zij ook hoge ogen in de hitlijsten van de provinciale radiozender L1. De liedjes Wesj aan de Parapluu, Raap dich Biejein en Langzaam Laat, zijn nog steeds veelvuldig op deze zender te horen. In Maart 2019 bracht Baroesjko middels en tijdens een zeer succesvolle theatertournee een nieuw album uit; getiteld “Snezka”. Een kopstaart verhaal van 12 stukken muziek en liedjes in het Sittards dialect, die samen een verhaal vertellen, met de mythische berg “Snezka” als uitgangspunt.

Meer informatie over Baroesjko

Muziekfabriek

Bekijk alle optredens op L1.nl/Muziekfabriek

AvondGasten: corona in Limburg - welke (andere) keuzes maken journalisten?

AvondGasten: corona in Limburg - welke (andere) keuzes maken journalisten?

L1mburg Centraal - 6 april 2020

L1mburg Centraal - 6 april 2020

L1mburg Centraal: vraag particuliere coronatesten groeit

L1mburg Centraal: vraag particuliere coronatesten groeit

L1mburg Centraal: testen op corona in de drive-in van de GGD

L1mburg Centraal: testen op corona in de drive-in van de GGD

AvondGasten: corona in Limburg - de vragen en antwoorden

AvondGasten: corona in Limburg - de vragen en antwoorden

L1mburg Centraal: niet alle ondernemers krijgen hulp bij het noodloket

L1mburg Centraal: niet alle ondernemers krijgen hulp bij het noodloket

Logo 1Limburg

Programma's