Nieuwe organisatie zet Sittards carnavalsevenement ’t Kanon van ‘t Balkon voort

Nieuwe organisatie zet Sittards carnavalsevenement ’t Kanon van ‘t Balkon voort

Er is een nieuwe organisatie opgetuigd voor ´t Kanon van ´t Balkon.

Dat bevestigt Wim Clerx van ’t Trumke en ’t Tröötje, de sjtadskapel die na zestien edities met het evenement stopt. „We hebben de eerste drie bijeenkomsten gehad met de nieuwe organisatie om onze kennis over te dragen. Binnen die club houden zich mensen bezig met de techniek, de vergunningen, de veiligheid en het programma. Ik heb het idee dat het nu wel goed zit”, zegt Clerx.

In 2003 zette de kapel samen met Hotel De Limbourg en het toenmalige café De Kroon op de zaterdagavond voor carnaval een muzikaal buitenevenement op. Dat is uitgegroeid tot een feest waarvoor de Markt nu soms zelfs te klein lijkt.

Nu is er dan toch een nieuwe organisatie, waarin veel externen zitten. Günther Gach, directeur van de ENCI in Maastricht, is benaderd om daarvan voorzitter te worden. Hij woont sinds een jaar of vijf in Sittard en heeft dit goed opgepakt”, zegt Clerx.

De nieuwe commissie die ’t Kanón van ’t Balkón organiseert, valt onder de eveneens nieuw opgerichte Societé Zitterd, zijnde het Optochkommitee, de Senaat en de Auw Prinse.

Societé Zitterd is het business netwerk voor sponsoren met een hart voor de vastelaovend. Hieraan zijn de Grote Optocht, de Kènjeroptoch, het Gala Prinsenbal, ’t Kanón van ’t Balkón, de Sjörkarre Optoch en de Grosse Nómmer Zitting van de Auw Prinse gelieerd.

L11 Alaaf

Veel meer over de vastelaovend vind je op L11Alaaf.nl en op L11 Alaaf Facebook:

Logo 1Limburg