Nieuwe L1 TV-serie van Maurice Nijsten in productie: Hier is mijn vaderland

Nieuwe L1 TV-serie van Maurice Nijsten in productie: Hier is mijn vaderland

Het kon niet uitblijven! Een vervolg op de door Maurice Nijsten geregisseerde zeer succesvolle serie “Daar is mijn vaderland”.

De tv-serie, waarbij 13 bekende Limburgers bijzondere ontmoetingen hadden in hun geboorte- of woonplaats werd enige jaren geleden uitgezonden door L1.

Zo leidde Beppie Kraft ons bijvoorbeeld rond in Maastricht, had Jack Vinders boeiende ontmoetingen in Kerkrade, Gé Reinders in Roermond, Camille Oostwegel in Valkenburg et cetera.

Hier is mijn vaderland

Regisseur Maurice Nijsten en assistente Dénise Nijsten bedachten nu een nieuw format met als titel: “Hier is mijn vaderland.” Een 12-delige serie met als vaste presentator dochter Fabienne Nijsten, bekend van L1 TV.

In de nieuwe serie speelt steeds een Limburgse gemeente de hoofdrol in de 25 minuten durende aflevering. Door het productieteam is er steeds kritisch gekeken welke gemeenten voor de serie in aanmerking zouden komen. Daarbij was het uitgangspunt vooral dat in die gemeente veel afwisseling is te vinden op het gebied van cultuur, verenigingsleven, opmerkelijke initiatieven, jong talent, muzikale items, het “eigene” et cetera.

Waar mogelijk zal zoveel mogelijk in de televisieserie het streekdialect een rol spelen. De diversiteit aan dialecten in de regio’s onderstreept het eigene nog eens en geeft een extra 'couleur locale' aan het geheel.

Televisiegenieke Limburgse gemeenten

Hoe meer televisiegenieke onderwerpen er zijn, hoe meer kans dat een gemeente in het format van de serie past. Inmiddels zijn de voorbereidingen afgerond en de opnames al begonnen in de eerste 6 gemeenten, waarop de makers het oog lieten vallen.

Veel locatiebezoeken en gesprekken gingen daaraan vooraf en belangrijk voor het productieteam was natuurlijk de garantie voor een optimale medewerking van de deelnemende gemeenten.

De eerste zes

In alfabetische volgorde zijn al opnames gemaakt in de volgende 6 gemeenten: Beesel, Gulpen-Wittem, Meerssen, Nederweert, Roerdalen en Vaals.

“Allemaal gemeenten die veel te bieden hebben om er een mooi afwisselend portret van te maken,” zegt regisseur Maurice Nijsten.

"Binnenkort gaan we bekijken, welke de volgende 6 gemeenten worden van onze keuze. Daar beginnen de opnamen pas in 2020, dus er is ruim de tijd om zorgvuldig te oordelen welke andere gemeenten kunnen zorgen voor een mooi gevarieerd programma.”

Uitzendingen

De uitzendingen op L1 TV van de eerste 6 delen zijn gepland in het voorjaar van 2020, later in het jaar gevolgd door de volgende 6 gemeenten.

De titel “Hier is mijn vaderland” is dan wel te bekijken met een knipoog naar “Daar is mijn vaderland”, maar het woord “Hier” heeft toch een duidelijke functie. Dat wordt duidelijk gemaakt per aflevering.

Muziekfabriek 2021: Damiën van Elburg

Muziekfabriek 2021: Damiën van Elburg

Freedom should be free

Freedom should be free

Limburg Doc: Voor altijd vermist

Limburg Doc: Voor altijd vermist

Pitlane blikt vooruit op de GP van Spanje

Pitlane blikt vooruit op de GP van Spanje

Óngerwaeg en het gezever in Echt

Óngerwaeg en het gezever in Echt

L1mburg Centraal - 5 mei 2021

L1mburg Centraal - 5 mei 2021

Logo 1Limburg

'Gedeputeerden vinden wordt moeilijk'

'Gedeputeerden vinden wordt moeilijk'

De fractievoorzitters van het Limburgs Parlement snappen over het algemeen de kritiek van waarnemend gouverneur Johan Remkes op de snelheid van de formatie van een nieuw college van Gedeputeerde Staten.

Programma's