Nieuw uit Limburg: Rowwen Hèze - 'Vastenoavend is vurbeej'

Nieuw uit Limburg: Rowwen Hèze - 'Vastenoavend is vurbeej'

De muziek van Rowwen Hèze heeft de afgelopen vastelaovesdaag uit menig speaker geschald. De Americaanse band is immers al jaren leverancier van feestmuziek die uitstekend bij het feest van vastelaovend past.

De band doet echter ook aan nazorg. De nieuwe single 'Vastenoavend is vurbeej' kijkt met enige weemoed terug op volksfeest nummer 1. Om klokslag twaalf uur, in de nacht van vastelaovesdinsdag op Aswoensdag was het nummer voor het eerst te horen op L1 Radio.

De clip, gemaakt door L1 op basis van historische carnavalsbeelden uit het Tijd voor Toen-archief beleefde eveneens haar première op L1- TV.

Het nummer staat op het nieuwe Rowwen Hèze album 'Voorwaartsch' dat op 26 april aanstaande verschijnt.

Nieuw uit Limburg

De muziekredactie van L1 zet regelmatig releases uit Limburg in het zonnetje. Onder de noemer "Nieuw uit Limburg" wil L1 Radio hiermee extra de aandacht vestigen op kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie.

Meer Nieuw uit Limburg

Logo 1Limburg

'Zonder unsafe release kukelt Verstappen ook van podium af'

'Zonder unsafe release kukelt Verstappen ook van podium af'

Volgens Xavier Maassen valt Max Verstappen en het Red Bull-team niets te verwijten na de grand prix van Monaco, ondanks de tijdstraf voor een onveilige pitstop. "Ze hebben alles op alles gezet om naar voren te komen en die winst te pakken, maar gegokt…