Nieuw uit Limburg: Rowwen Hèze - 'Vastenoavend is vurbeej'

Nieuw uit Limburg: Rowwen Hèze - 'Vastenoavend is vurbeej'

De muziek van Rowwen Hèze heeft de afgelopen vastelaovesdaag uit menig speaker geschald. De Americaanse band is immers al jaren leverancier van feestmuziek die uitstekend bij het feest van vastelaovend past.

De band doet echter ook aan nazorg. De nieuwe single 'Vastenoavend is vurbeej' kijkt met enige weemoed terug op volksfeest nummer 1. Om klokslag twaalf uur, in de nacht van vastelaovesdinsdag op Aswoensdag was het nummer voor het eerst te horen op L1 Radio.

De clip, gemaakt door L1 op basis van historische carnavalsbeelden uit het Tijd voor Toen-archief beleefde eveneens haar première op L1- TV.

Het nummer staat op het nieuwe Rowwen Hèze album 'Voorwaartsch' dat op 26 april aanstaande verschijnt.

Nieuw uit Limburg

De muziekredactie van L1 zet regelmatig releases uit Limburg in het zonnetje. Onder de noemer "Nieuw uit Limburg" wil L1 Radio hiermee extra de aandacht vestigen op kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie.

Meer Nieuw uit Limburg

Logo 1Limburg

Fortuna kopje onder op kletsnatte grasmat: 2-3

Fortuna kopje onder op kletsnatte grasmat: 2-3

Op een moeilijk bespeelbaar veld heeft Fortuna in eigen stadion met 2-3 verloren van Willem II. Daarmee kreeg de Sittardse ploeg te weinig gezien het spelbeeld, de inzet en de kansen die Fortuna creëerde in de aantrekkelijke wedstrijd.