Nieuw Rowwen Hèze-vinyl: Leidingwater, Casa Halleluja

Nieuw Rowwen Hèze-vinyl: Leidingwater, Casa Halleluja

Zaterdag 13 april, het is Record Store Day. Dan staat muziek op vinyl centraal. Winkels die Lp's, singles en Ep’s verkopen richten de schijnwerpers op ‘ouderwetse’ plaatjes. Die inmiddels aan een ware revival bezig zijn.

Ter gelegenheid van die dag verschijnt er zaterdag een single in beperkte oplage met daarop twee liedjes van het nieuwe album ‘Voorwaartsch’ van Rowwen Hèze. Op de A-kant staat de huidige single ‘Leidingwater’, en op de B-kant het liedje ‘Casa Halleluja’.

Voor Plat-ewegprogrammamaker Henk Hover reden om Rowwen Hèze frontman Jack Poels op te zoeken. Hij nam zijn favoriete lp’s mee. Ze praten over de aanstaande release van ‘Voorwaartsch’ én als primeur beleeft de song ‘Casa Halleluja’ zijn Limburgse première.

|

Jack Poels nam drie LP's mee naar het interview:

Journey - Infinity

C.C.C. inc. - To our grandchildren

en het album Don Williams - a touch of Don Williams

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Piek in drugstests tijdens zomer: xtc populairst

Piek in drugstests tijdens zomer: xtc populairst

Het zomerseizoen staat bijna gelijk aan festivals: naast zon, muziek en vrienden worden er tijdens festivals ook vaak drugs gebruikt. Bij het servicepunt voor drugstests bij Mondriaan merken ze een flinke stijging tijdens de zomer.

Programma's