Nieuw op L1: Limburg in Beweging

Nieuw op L1: Limburg in Beweging

Vanaf dinsdag iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

L1 begint dinsdag 24 maart met het dagelijkse tv-programma Limburg in Beweging. Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Het programma, dagelijks om 10.00 en 14.30 uur, is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Neurowetenschapper Björn Crüts werkt ook mee aan het programma; de oefeningen zijn gebaseerd zijn op wetenschappelijke inzichten, De tv-serie komt tot stand in samenwerking met Gezondheidscentrum d’n Dippo, Strokemark, Fysiotherapeuten Oostelijk Zuid-Limburg en het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.

Bekijk hier alle afleveringen van Limburg in Beweging

Een geoefend lichaam zorgt ervoor dat het immuunsysteem beter zijn werk kan doen om infecties het hoofd te bieden. Björn Crüts

Björn Crüts: “Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat een geoefend lichaam ervoor zorgt dat het immuunsysteem beter zijn werk kan doen om infecties het hoofd te bieden. Om die reden is het in tijden als deze extra belangrijk dat zowel jong als oud, gezond of minder gezond, mobiel of minder mobiel ‘op maat’ blijven trainen.”

Erik Eurelings: “We hebben met een team van fysiotherapeuten een programma-serie van zes weken uitgewerkt, waarbij iedereen in staat wordt gesteld om thuis te trainen. Dat kan individueel, maar ook met de andere leden van het gezin. Bij iedere oefening tonen we verschillende varianten qua moeilijkheidsgraad. Met name oudere mensen en mensen die revalideren van een ernstige ziekte zoals een beroerte of kanker, kunnen niet meer naar onze praktijken komen. Via L1 TV kunnen we hen nu toch bereiken.”

De cyclus van zes weken is niet toevallig gekozen. Björn Crüts: “Onderzoek toont aan dat het menselijk lichaam na zes weken het optimale effect heeft bereikt van de oefenreeks. Na die zes weken is het tijd om op een andere manier te gaan oefenen, om verdere vorderingen te kunnen maken.”

Benny Brauns, lid van de hoofdredactie van L1: “We zijn natuurlijk een nieuwsorganisatie, maar we willen ook middenin de Limburgse maatschappij staan in deze crisistijd. We hopen met dit programma Limburgers in beweging te krijgen. Daarnaast is het ook een mooi middel om de extra vrije tijd op een aangename en vooral nuttige manier te besteden.”

Vragen, opmerkingen of tips? Mail ze door!

Via limburginbeweging@L1.nl kunnen kijkers vragen stellen aan de coaches.

Kim praat ons bij

Tijdens de eerste opnames belde radiopresentator Ruben Weekers op met Kim Langeslag. Kim stond op dat moment op de set en praatte ons bij!

|

Volg en deel L1 op social media

Volg L1 op de diverse kanalen en deel jouw moment met #LiefdevoorLimburg.

Vacature: Ervaren redacteur/verslaggever met presentatieambitie (m/v)

Vacature: Ervaren redacteur/verslaggever met presentatieambitie (m/v)

L1 Cultuurcafé in het teken van 90 jaar Het Limburgs Landschap

L1 Cultuurcafé in het teken van 90 jaar Het Limburgs Landschap

Blaaskracht: Emil praat met Txemi Etxebarria

Blaaskracht: Emil praat met Txemi Etxebarria

Route Regio: Tren van Enckevort over wanneer een liedje een hit wordt

Route Regio: Tren van Enckevort over wanneer een liedje een hit wordt

Zomerse herhalingen in Blaaskracht op L1 Radio

Zomerse herhalingen in Blaaskracht op L1 Radio

Limburg Doc: Grenswerk

Limburg Doc: Grenswerk

Logo 1Limburg

Programma's