Nederland loot Duitsland, Denemarken en Portugal

Nederland loot Duitsland, Denemarken en Portugal

Het Nederlands elftal speelt op het EK Voetbal tegen Duitsland. De wedstrijd tegen Die Mannschaft is het tweede duel in de poule. De ploeg van Van Marwijk treft verder Denemarken en Portugal.

'Ik heb alle trainers uit onze groep gezien en zag geen vrolijke gezichten. We zijn het erover eens dat dit de zwaarste poule is', aldus Van Marwijk, die ook voordelen ziet. 'Mijn spelers en ik zijn nu al zeer gemotiveerd. We kennen alle tegenstanders goed.'

De ontmoeting met Duitsland is niet alleen historisch beladen. Mark van Bommel speelde jarenlang in Duitsland en ook bondscoach Van Marwijk trainde in de Bundesliga.
Een oefenwedstrijd tegen Duitsland ging eerder deze maand met 3-0 verloren. Van Bommel
Aanvoerder Mark van Bommel is opgetogen over de loting. De Maasbrachtenaar laat vanuit Italië weten 'dat Oranje straks drie geweldige tegenstanders heeft. Ondanks dat het een zware poule is, heb ik er alle vertrouwen in dat we met de steun van onze trouwe fans en de kwaliteiten van onze selectie de volgende ronde zullen halen.'

Logo 1Limburg

1Lunch: Politicus zoekt 'online bullies' thuis op

1Lunch: Politicus zoekt 'online bullies' thuis op

Man die zijn dode moeder in huis verborg weer voor de rechter, traumahelikopter naar ernstig ongeval, tennisster Demi Schuurs gaat opnieuw meedoen aan de WTA Finals en politicus zoekt mensen op na online scheldkanonnades. Dit en meer in onze 1Lunch.

Programma's