​Natuur en Zo uittip: De Romantische Tuin van Dina Deferme

​Natuur en Zo uittip: De Romantische Tuin van Dina Deferme

De Romantische Tuin van tuinarchitect Dina Deferme wordt morgen officieel geopend. Dat gebeurt op een speciale manier tussen 12 en 13 uur.

Het werk van Dina Deferme is bekend tot in China. Haar tuin zit vol verrassingen, waar elk deel pure rust uitstraalt en boeit door een unieke sfeer. De borders staan inmiddels weelderig ; honderden rozen bloeien, net als irissenen en andere vroege vaste planten. Ook is er een tentoonstelling van bloemen in keramiek. De tuin is de komende 3 maanden op zondagmiddag geopend. De entree van 5 euro gaat naar zwaar verbrandde kindjes en naar het onderhoud van de tuin.

De tuin van Dina ligt aan de Beuzestraat 64 in Stokrooie, dat is in de gemeente Hasselt. Op haar website is nog veel meer informatie te vinden. www.deferme.be

Eerder nam Immy in haar serie Buitengewoon al een kijkje in de bijzondere tuin.

Buitengewoon: De romantische tuin van Dina Deferme

Natuur en Zo

Iedere zaterdag van 09:00 tot 10:00 uur op L1 Radio speciale aandacht voor het Limburgse land. Met elke week een deskundige gast in de studio, reportages over het buitenleven en natuurlijk nuttige tuintips. Tijdens de uitzending kun je natuurlijk bellen met vragen over tuin, balkon of vensterbank. Vragen, opmerkingen of tips? Mail ons via natuurenzo@L1.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's