Natuur en Zo: de Geleenbeek, de kogelwants, het Reigersbroek

Natuur en Zo: de Geleenbeek, de kogelwants, het Reigersbroek

Zaterdag 30 november 09:00-10:00 op L1 Radio

Boek over de Geleenbeek

In Natuur en Zo van zaterdag 30 november is Olaf op den Kamp van het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg te gast. Hij is een van de samenstellers van een nieuw te verschijnen boek over de Geleenbeek. Het boek verschijnt over twee weken; hij vertelt er nu al over op L1 Radio.

|

Buitengewoon

In de reportageserie Buitengewoon gaat Immy Willekens op zoek naar een insect, een pas ontdekte wants, de kogelwants. Daarvoor struint ze dit keer in de omgeving van Vaals.

|

Het Reigersbroek

Verder aandacht voor het Reigersbroek in Montfort. Het oude veenmoeras wordt de komende tijd weer flink onder handen genomen door Stichting het Limburgs Landschap. We nemen er een kijkje met Jan Leunissen van dat Limburgs Landschap.

|

Terugluisteren zaterdag 30 november 2019

|

Natuur en Zo

Iedere zaterdag van 09:00 tot 10:00 uur op L1 Radio speciale aandacht voor het Limburgse land. Met elke week een deskundige gast in de studio, reportages over het buitenleven en natuurlijk nuttige tuintips. Tijdens de uitzending kun je natuurlijk bellen met vragen over tuin, balkon of vensterbank. Vragen, opmerkingen of tips? Mail ons via natuurenzo@L1.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's