Natuur en Zo - 27 juli 2019

Natuur en Zo - 27 juli 2019

In de uitzending van zaterdag 27 juli is Henk Heijligers van stichting het Limburg Landschap te gast. Hij vertelt over de nieuwe gids van het Limburgs Landschap. In het boek staan onder meer 80 natuurgebieden, 72 wandeltoutes en 22 erfgoedlocaties beschreven. Dat allemaal met mooie foto's. Niet alleen verteld Henk over het boek, ook geeft hij een exemplaar weg.

Collega Immy Willekens is deze week in natuurgebied Leudal. Ze zoekt verkoeling onder de bomen in het bosrijke gebied in Midden-Limburg. Ze maakt een wandeling door het gebied samen met Tiemen Brouwer, van Staatsbosbeheer. Tiemen heeft een bijzondere band met het Leudal, want hij kwam er al van kleins af aan.

Ook te gast columniste Hanneke Schreiber. Zij heeft het in haar column over het superwarm-zomer-tuin-gevoel. Het feit dat alles in de tuin tot stilstand komt bij grote hitte. Verder het weer met Thijs Zeelen en natuurlijk ook het Limburgse Nieuws.

Opmerkingen en tip kunt u sturen naar natuurenzo@l1.nl

|

Een rups?

De heer Willems uit Maastricht wilde weten welke rups dit was. Henk Heiligers van Limburgs Landschap wist het. De rups van een nachtvlinder: de avondrood.

De nieuwe gids van het Limburgs Landschap

Natuur en Zo

Iedere zaterdag van 09:00 tot 10:00 uur op L1 Radio speciale aandacht voor het Limburgse land. Met elke week een deskundige gast in de studio, reportages over het buitenleven en natuurlijk nuttige tuintips. Tijdens de uitzending kun je natuurlijk bellen met vragen over tuin, balkon of vensterbank. Vragen, opmerkingen of tips? Mail ons via natuurenzo@L1.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's