Natuur en Zo live vanaf de schuttersweide in Sevenum

Natuur en Zo live vanaf de schuttersweide in Sevenum

In deze uitzending onder meer tuinman Hub Stoffels die tips geeft over het water geven aan bloemen en planten in deze droge tijd. Ook is hij er om prangende tuinvragen te beantwoorden.

Immy Willekens bezoekt in de serie Buitengewoon ook ditmaal een mooie tuin in Limburg. Nu strijkt ze neer bij Dian Hornstra in Wessem. Zij heeft een kleurrijke tuin met daarin mooie zelfgemaakte glasobjecten.

Verder te gast Ton Wismans van het IVN De Maasdorpen en van de Groengroep Sevenum. Hij vertelt over de natuur in de omgeving van het OLS-terrein. Tot slot komt ook weerman Thijs Zeelen langs, die onder de schietbomen zijn weersverwachting zal vertellen.

Dat en natuurlijk het Limburgse nieuws in Natuur en Zo, live vanaf de schuttersweide in Sevenum.

|

Zondag 14 juli vindt het grootste kersenfeest van België plaats, getiteld de KERS.

Het fruit-evenement is in Bilzen, bij kasteel Alden Biesen, Belgisch Limburg. Bezoekers leren er alles over kersen: de soorten, het oogsten, en de kersenverwerking.

Er zijn stands waar het fruit kan worden geproefd en getoond wordt wat voor lekkers je ermee kunt maken, zoals pannenkoeken, gebak en ijs. Ook kunnen er ritjes worden gemaakt met de Kersenboemel en kunnen de kersen worden geplukt.

Verder zijn er informatiestands met alles wat je over de kers wilt weten. Maar er is nog veel meer te doen. Wat precies en hoe u er kunt komen vindt u op de website www.boomgaardenstichting.be

Natuur en Zo

Iedere zaterdag van 09:00 tot 10:00 uur op L1 Radio speciale aandacht voor het Limburgse land. Met elke week een deskundige gast in de studio, reportages over het buitenleven en natuurlijk nuttige tuintips. Tijdens de uitzending kun je natuurlijk bellen met vragen over tuin, balkon of vensterbank. Vragen, opmerkingen of tips? Mail ons via natuurenzo@L1.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's