Natuur en Zo - 12 oktober 2019

Natuur en Zo - 12 oktober 2019

Luister hier Natuur en Zo van zaterdag 12 oktober terug.

In Natuur en Zo van zaterdag 12 oktober is kuipplantenspecialist Huub Stoffels te gast. Hij gaat het hebben over het snoeien en de winterberging. Speciale aandacht krijgt daarbij de abutilon. Deze plant gaat hij zelfs snoeien in de studio.

Ook gaat Immy Willekens er in de reportageserie Buitengewoon weer op uit. Ditmaal wordt ze rondgeleid door een jong stuk natuur dat nog in ontwikkeling is en onderdeel uitmaakt van het Grensmaas-gebied.

Verder aandacht voor Europom 2019 in Alden Biezen, in Belgisch-Limburg. Dat is een fruittentoonstelling van meer dan 1000 appel- en peervariëteiten uit meer dan 10 verschillende landen.

Dat allemaal en natuurlijk het weer met Thijs Zeelen en het Limburgse nieuws.

|

Hub Stoffels snoeit twee kuipplanten

Hub Stoffels snoeit tijdens de uitzending van Natuur en Zo twee kuipplanten. Een Fuchsia – genaamd Connie – en een Abutilon. Daarmee kunnen ze de winter door. Ze hoeven niet per se gesnoeid, maar dit is vooral om ruimte te scheppen als de planten moeten worden opgeborgen. Ook aandacht voor enkele uitjes. Zoals de opening van de Hompensche molen in Stevensweert, waar het gebied nu volledig toegankelijk is gemaakt voor mindervaliden. Ook een gesprek met de organisatie van Europom, een grote internationale fruittentoonstelling in het Belgisch-Limburgse Bilzen dat volgend weekend plaatsvindt.

Meer informatie over beide evenementen op natuurmonumenten.nl en op boomgaardenstichting.be.

Natuur en Zo

Iedere zaterdag van 09:00 tot 10:00 uur op L1 Radio speciale aandacht voor het Limburgse land. Met elke week een deskundige gast in de studio, reportages over het buitenleven en natuurlijk nuttige tuintips. Tijdens de uitzending kun je natuurlijk bellen met vragen over tuin, balkon of vensterbank. Vragen, opmerkingen of tips? Mail ons via natuurenzo@L1.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's