Natte september met warmste septemberdag sinds 1949

Natte september met warmste septemberdag sinds 1949

September wordt op de meeste plaatsen in Limburg de natste september sinds 2001. Het natst was het in Noord-Limburg.

Volgens Meteo Limburg viel deze maand de meeste regen in Meerlo, waar bijna 150 millimeter regen werd gemeten (normaal ruim 60 mm). Voor Venlo wordt de huidige maand zelfs de natste september sinds 1998. De herfst van 1998 was record-nat.

De regenval viel gedurende twee weken tussen 7 en 20 september, waarbij het kouder dan normaal was, nadat de eerste septemberweek droog, vrij zonnig en behoorlijk warm was.

De hoogste temperatuur van ons land werd op het KNMI-weerstation bij Haler (gemeente Leudal) op donderdag 5 september gemeten: 32,7 graden.

Op het vliegveld bij Beek, waar sinds 1946 wordt gemeten, werd het op die dag 32,2 graden. Dat was daar de hoogste septembertemperatuur sinds 5 september 1949, toen het daar 33,1 graden was.

In Arcen was het zowel op 5 en 6 september tropisch warm met meer dan 30 graden. Normaal kent september nul tropische dagen.

De laatste septemberdagen gaan droog en vrij zonnig verlopen. Mede hierdoor zal september in Midden- en Zuid-Limburg iets zonniger dan normaal worden. In Stramproy werd met totaal 67 mm de minste regen van ons land gemeten.

Meer weer: www.L1.nl/weer

Logo 1Limburg

Programma's