Theo Bovens en Raymond Clement worden professor bij Narren Universiteit Limburg

Theo Bovens en Raymond Clement worden professor bij Narren Universiteit Limburg

Gouverneur Theo Bovens uit Maastricht en cabaretier Raymond Clement uit Heerlen worden lid van het Cortège van Professoren bij Narren Universiteit Limburg, de NUL.

In februari 2020 worden ze in het Theater aan het Vrijthof geïnaugureerd. Vorig jaar traden zanger Sef Thissen uit Venlo en buuttereedner Gilbert Petit uit Ulestraten toe tot het cortège. Het Cortège vormt de organisatie van de jaarlijkse Diesvieringen van de Narren Universiteit Limburg. In 1965 werd de NUL als ludiek protest tegen het ontbreken van een universiteit in Limburg opgericht. In februari 2020 wordt deze geboorte voor de 5 x 11de keer gevierd met de Dies Natalis, waarin het narrenacademisch jaar op één avond wordt geopend en weer gesloten.

Tijdens die avonden zullen bekende Limburgers kolderieke examens afleggen om de titel doctorandus humoris causa te bemachtigen. Ook de Koninklijke Harmonie van Thorn onder leiding van Jan Cober zal een optreden verzorgen.

Logo 1Limburg

Weer directeur gesneuveld bij OML

Weer directeur gesneuveld bij OML

De Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML) gaat verder zonder directeur Serge Hoppenbrouwers. Controller Arnold Cox is benoemd tot interim-directeur.