Nabeschouwingen Amateurvoetbal in L1SPRT Radio - 15 oktober 2017

Nabeschouwingen Amateurvoetbal in L1SPRT Radio - 15 oktober 2017

Nabeschouwingen van wedstrijden in het amateurvoetbal die vanmiddag gespeeld zijn.

Hkl Groene Ster - EHC 2-2

Voor Limburg een prachtig affiche in de Hoofdklasse. Koploper Groene Ster trof op eigen veld buur EHC. De club uit Heerlerheide deelde de punten met de Hoensbroekse ploeg. L1-reporter sprak met Maikel van Kesteren en Michele Zotti, die beide twee treffers voor hun rekening namen:

2G GSV'28 - GEUSSELT SPORT 1-1

GSV'28 speelde zondagmiddag in Groot-Genhout tegen Geusselt Sport.

Op de ranglijst zijn de ploegen aan elkaar gewaagd, in het veld was dat ook het geval.

In een matige wedstrijd werden de punten broederlijk verdeeld: 1-1.

Bas Dullens nam op slag van rust de 1-0 voor GSV'28 voor zijn rekening.

Dat was Bas Dullens van GSV'28, die de 1-0 scoorde, een voorsprong die zijn team niet kon vasthouden.

2G SHH - Caesar 1-4

In 2G ging het ongeslagen Caesar op bezoek bij SHH in Herten.

De bezoekers uit Beek wonnen met 1-4 en aanvoerder Tom Peters leverde met twee treffers een belangrijke bijdrage aan de overwinning van zijn ploeg. Hij ontkende dat de wedstrijd bij rust al gespeeld was:

3B HEBES - Heksenberg 0-3

In de 3e klasse B begon het duel tussen HEBES en Heksenberg later. De bezoekende club kon het terrein in Beegden niet vinden en dat leverde een kwartier vertraging op. Toch kon de thuisclub niet profiteren van de warrige voorbereiding van de gasten uit Heksenberg. HEBES ging met 3-0 de boot in, trainer Erwin Evers verklaarde de nederlaag als volgt:

3C Ysselsteyn - FCV Venlo 6-1

Ysselsteyn heeft vanmiddag met 6-1 gewonnen van FCV uit Venlo. De wedstrijd was halverwege de eerste helft al bekeken, want toen had de FCV-keeper de bal al drie keer uit het net mogen halen.

Gijs Dinghs was voor al deze doelpunten verantwoordelijk.

Voor rust scoorde Ysselsteyn nog een keer en 4-0 was de ruststand.

Na rust kon FCV nog een eretreffer maken, maar ook Ysselsteyn scoorde nog twee keer in het duel, waarin de tegenstander van Ysselsteyn na de loepzuivere hattrick van Gijs Dinghs halverwege de eerste helft de moed al in de schoenen gezonken was:

Vrouwenvoetbal: 1e Klasse D: Bekkerveld - Amstenrade 0-1

Bij het vrouwenvoetbal in de eerste klasse D stonden in Heerlen 2 Zuid-Limburgse teams tegenover elkaar. Bekkerveld en Amstenrade.

Samen met DVC'26 uit Didam staan deze 3 ploegen gedeeld op de 2e plaats met 6 punten uit 3 wedstrijden.

Een subtopper dus, die vanochtend al om 11.00 uur begon.

Na een 0-0 ruststand was het Shirly Kokacinar, die in de 2e helft de score opende en ervoor zorgde dat de 3 punten mee naar Amstenrade genomen werden.

Jef Bonten vroeg de matchwinnaar na afloop naar een karaktiristiek van deze derby...

Uitslagen en standen Limburgse amateurvoetbal

De voetbaluitslagen - van de Topklasse tot en met de vijfde klasse G - worden gepubliceerd in samenwerking met Datawiresport.

Ook de wedstrijden en standen in het damesvoetbal staan in dat overzicht.

Alle standen en het komende programma vind je op www.l1.nl/amateurvoetbal.

L1SPRT Radio

Luister L1SPRT Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A. Meer L1SPRT op L1.nl/L1SPRT

Logo 1Limburg

Programma's

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied.

AvondGasten

AvondGasten, met sprankelende gasten. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. Op werkdagen om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

Klassieke Gast

Elke zondagavond een goed gesprek met een gast uit de Limburgse klassieke muziekwereld

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

Het Geluid van Zuid

Het laatste Limburgse muzieknieuws krijg je van Henk Hover.

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

Tijd voor Toen

Tijd voor Toen, met bijzondere beelden van Limburg uit lang vervlogen tijden. Sinds 1997 zijn meer dan 150 afleveringen uitgezonden, door Omroep Limburg TV en later L1. De serie liep tot 2008.

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11

LEF!

LEF! is hét podium voor jong talent uit de wereld van harmonie en fanfare. Een samenwerking van L1 en LBM. Presentatie: Sef Thissen

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

Limbourgeois

Limbourgeois is een tv-programma over het goede leven in Limburg (zondag 18:05 uur). Jo Cortenraedt bezoekt culinaire hotspots, recepties, openingen en exposities.

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.