VastelaovesNuuts: Naate Raaf sluit zich uren op voor goed doel

VastelaovesNuuts: Naate Raaf sluit zich uren op voor goed doel

Cultuursociëteit en stamtaogel VV De Naate Raaf (1865) uit Venlo offert zich komende donderdag op voor een goed doel.

Het gezelschap sluit zich ’s avonds urenlang op in een glazen cafeetje achter het Venlose stadhuis, en dat zonder voedsel.

De Naate Raaf wil aandacht voor het feit dat steeds minder mensen de ‘joeks’ hebben.

De club gefrustreerde mannen probeert zoveel mogelijk ‘joeks’ in te zamelen om het tij te keren.


Lees hier het persbericht:

BENEFIETACTIE VOOR ZUURPRUIMEN

Naate Raaf vier uur lang in Glazen Chiosco voor goede doel

Sociëteit en stamtaogel De Naate Raaf (1865) komt in actie voor de talloze medemensen die de ‘joeks’ niet hebben. Donderdag 8 februari laten de leden van De Naate Raaf zich om 19:11 uur opsluiten in de Glazen Chiosco achter het Venlose stadhuis. Pas om 23:11 mogen ze weer naar buiten. Al die tijd wordt er niet gegeten.

Met de actie hoopt De Naate Raaf genoeg joeks in te zamelen voor iedereen.

De Naate Raaf vraagt mensen die wat joeks kunnen missen, die joeks te delen via foto’s en filmpjes op haar Instagram en Facebookpagina. Ook is er de mogelijkheid om in Venlose winkels Venlonaerkes in te ruilen voor een zogenaamd BeerBeejHaldBukske.

“Al die verzamelde joeks en consumptiebonnen zullen wij uiteindelijk delen met zo genaamde ‘greekgezichter’, zuurpruimen dus,” vertelt Pim Pijpers van De Naate Raaf. “Want lang niet iedereen is joeksig. We kennen allemaal die ene buurman, die ene tante, die ene collega, die nooit eens uit de band springt. Die het altijd van de donkere kant bekijkt. Nou, voor al die mensen doen wij dit.”

Vier uur lang in de Glazen Chiosco achter het Venlose stadhuis zitten is niet niks. Zeker niet als er niet gegeten mag worden. Pijpers realiseert zich dat, maar zegt dat dit juist de reden is om het te doen. “Er moet iets op het spel staan. We willen laten zien wat het ons waard is. We hebben ons goed voorbereid, en er is deskundige begeleiding aanwezig. Zo hopen we zoveel mogelijk mensen te inspireren om ons te helpen de joeks te delen.”

De actie in de Glazen Chiosco wordt live uitgezonden op Facebook. Er komen gedurende de vier uur joekskapellen, artiesten, prinsen en politici op bezoek. Ook De Lange Kwatser is aanwezig.

Publiek is welkom: rondom de Glazen Chiosco is gratis plaats voor maximaal 800 toeschouwers.

Mensen kunnen live de joeks komen delen.

Inmiddels is er een benefietlied verschenen: We are the joeks. “De reacties zijn overweldigend,” zegt Pijpers. Hij roept iedereen op het lied te delen. “Daarmee gaat de joeks al viral. Dat is wat we hopen.”

Het BeerBeejHaldBukske, de populaire vastelaovesgadget waarmee je kunt bijhouden hoeveel consumpties je nuttigt tijdens vastelaovend, is verkrijgbaar in Venlo bij Freddy’s Imaginarium, boekhandel Koops en modewinkel Curated By Marie en bij de Raaf. Prijs: 2 Venlonaerkes. De opbrengst wordt gebruikt om joeks te delen.

L11 Alaaf

Veel meer over de vastelaovend vind je op L11Alaaf.nl en op L11 Alaaf Facebook:

Logo 1Limburg