Na de vastelaovend begint het schoonmaken

Na de vastelaovend begint het schoonmaken

Vastelaovend 2019 zit erop en dat betekent voor schoonmakers werk aan de winkel. De straten in onder andere Venlo en Sittard werden woensdagmorgen al volop schoongemaakt.

Wie namelijk nu een rondje door Limburgse steden en dorpen maakt, komt nog vooral lege plastic bekers, rood-geel-groen versiering, confetti en - in Sittard- geplette sinaasappels tegen.

Terwijl carnavalvierders zich op deze Aswoensdag opmaken voor het traditionele haring happen ter afsluiting van de vastelaovend, gaan schoonmaakploegen aan de slag om het straatbeeld weer te herstellen naar de staat vóór carnaval. "Het is leuk en een uitdaging om alles weer zo snel mogelijk schoon te krijgen", vertelt Frans Dieteren, eigenaar van een schoonmaakbedrijf.

Zo wordt eerst de grootste rommel met een veegwagen opgeruimd, waarna de straten worden schoongemaakt. "Met name de eindreiniging moet perfect. De Markt in Sittard wordt natgespoten met heet water, zodat alle viezigheid en geurtjes weer weg zijn", legt Dieteren uit. De schoonmaakploegen komen vaak de gekste dingen tegen tijdens het opruimen. "Van bankstellen tot olievaten waar muziekinstrumenten van zijn gemaakt. Je komt van alles tegen."

Logo 1Limburg

Herfst: wat mag je wel of niet meenemen uit het bos?

Herfst: wat mag je wel of niet meenemen uit het bos?

Een man is dinsdag in Baexem aangehouden voor het plukken van paddenstoelen. Nu het bos weer transformeert in herfstkleuren en men al nadenkt over de kerststukjes rijst de vraag: wat mag je wel of niet meenemen uit het bos?