MVV wint Limburgse derby

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
MVV Maastricht heeft de Limburgse derby tegen Fortuna Sittard met 3-1 gewonnen. Twee verdedigende fouten aan Sittardse kant hielpen MVV in het zadel. Foto's van het duel

Twee minuten na de hervatting bracht Danny Hoesen Fortuna terug in de wedstrijd. Hij werkte de bal uit een vrije trap in het MVV-doel: 2-1. Halverwege de tweede helft leek de wedstrijd te kantelen. MVV had het moeilijk en maakte fouten, Fortuna rook kansen en joeg op de gelijkmaker. Maar de tweede Sittardse treffer bleef uit. Het bleef spannend tot tien minuten voor het einde. Toen scoorde invaller Michael la Rosa op aangeven van Prince Rajcomar het derde Maastrichtse doelpunt.
Na afloop op de persconferentie zei Fortuna-trainer Wim Dusseldorp over zijn doelman: Zo'n fout begint wel erg kwalijk te worden, maar over eventuele consequenties wil ik nu niets zeggen', aldus de trainer. Danny Wintjens liet de bal uit zijn handen glippen waardoor MVV de score kon openen. Vorige week maakte de doelman een vergelijkbare fout, waardoor Fortuna de zege uit handen gaf. Volgens de oefenmeester gaat de technische staf van Fortuna zich eerst intern beraden over de situatie in het Sittardse doel.