MVV knokt zich terug in spektakelderby

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
MVV Maastricht en Fortuna Sittard zijn in de Geusselt blijven steken op een 3-3 gelijkspel.
Al na een half uur lagen de MVV-spelers in de touwen na twee identieke doelpunten van Fortunees Aziz Khalouta. In beide gevallen kwam de voorzet van Fatih Turan. Khalouta scoorde de eerste keer met z'n hoofd na achttien minuten. Het tweede doelpunt viel bijna tien minuten later.
MVV was aangeslagen en creëerde geen enkel gevaar tegen de ploeg van Wil Boessen.
Fortuna ging de Maastrichtenaren na de pauze dan maar helpen. Na een misverstand tussen Ferhat Kaya en Yoann de Boer kon Marco Ospitalieri de bal simpel in het doel werken.
Al gauw volgde de ontnuchtering voor MVV, want na een snelle tegenaanval stond het alweer 1-3. Jeffrey Vlug trapte na een knappe aanval en dito actie de bal voorbij MVV-doelman Castro.
De wedstrijd kabbelde verder tot tien minuten voor het einde. Danny Schreurs bracht de spanning weer terug met een kopbal, die doel trof.
MVV ging voluit op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er vier minuten voor het einde. Na een vrije trap stond Schreurs weer op de goede plek. De kleinste speler van het veld scoorde zo voor de tweede keer met z'n hoofd.
In de blessuretijd was Fortuna nog dicht bij de overwinning, maar stond Castro voortdurend in de weg.
Play-offs

Door het gelijkspel maken beide ploegen nog kans op een plek in de play-offs, ook dankzij gelijke spelen van de directe concurrenten Volendam en Eindhoven.