Muzikaal dieptepunt voor Kepèl: slechts 1 liedje ingestuurd

Muzikaal dieptepunt voor Kepèl: slechts 1 liedje ingestuurd

Voor de Schlagermiddig op 11 november van Vastelaovesvereniging Kuus oeht Kepèl is maar één liedje ingestuurd. Dat is een muzikaal gezien een dieptepunt in de historie van de Panningse vereniging.

De Schlagermiddig zondagmiddag in Dotje's Skihut is vanwege gebrek aan animo door de vereniging verandert in de Presentatie van de Kepèlse Vastelaovesschlager. Voordeel is wel dat de APK, de Aod Prinsen oeht Kepèl, nu al weten dat ze winnende Schlager van Panningen voor 2019 hebben gemaakt. Oud-prins van 2012, Pieter Chatrou, is erg blij voor Robert Janssen, de maker van het liedje 'Prins vur ut laeve'. 'Het is goed voor Janssen dat hij eindelijk ook eens wat wint', aldus Chatrou. Robert Janssen reageert ook opgelucht. 'Ronald Moonen uit Weert, mijn collega die het nummer heeft gecomponeerd en gearrangeerd is ook een man die nog nooit iets heeft gewonnen, erg fijn dit'.

Panningen kent een lange succesvolle muzikale historie met artiesten als De Breurkes, Triangel, Sloetingstied en 3 kier nix. De Kuus oeht Kepèl organiseerde in 2011 nog de finale van het LVK in Panningen. De club produceerde vele jaren cd's met jaarlijks 11 nieuwe vastelaovesliedjes. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat ze in Grashoek (6 inzendingen voor de liedjeswedstrijd), Beringe (5 inzendingen) en vooral Helden (8 deelnemers) dubbel liggen vanwege het schlager-drama van Kepèl.

Foto: De altijd sportieve Robert Janssen, rechts op de foto.


Logo 1Limburg