Muziekfabriek met Lex, Lotgenoten en Statesmen

Muziekfabriek met Lex, Lotgenoten en Statesmen

Zaterdag 15 september om 10:00, 11:00, 13:00, 15:00, 21:00 en 23:00 uur op L1 TV

Op zondag 21 mei 2017 werd er weer een nieuwe reeks opnames gemaakt voor het L1 muziekprogramma Muziekfabriek. Programmamaker Henk Hover nodigde weer een keur aan Limburgse bands en artiesten uit, dit keer in de Muziekgieterij in Maastricht.

"De prachtige industriële ambiance van dit poppodium past perfect bij de sfeer van het programma", zo vertelt Hover.

Statesmen

In deze vijfde aflevering zie je de band Statesmen. Statesmen frontman Stan Smeets richtte met enkele studiegenoten aan de Rockacademie in Tilburg de band Statesmen op.

Nog voordat ook maar één song heeft uitgebracht slepen ze 2016 al een platencontract én boekingsdeal in de wacht. De band kenmerkt zich door een strakke poppy sound en een energieke podiumpresentatie.

info: www.statesmen.nl

Ivo Rosbeek en De Lotgenoten

Tweede gast in deze vijfde aflevering is Ivo Rosbeek en zijn band De Lotgenoten. De band rond songwriter Rosbeek levert keer op keer weer prachtige Limburgstalige popsongs die veelvuldig te horen zijn op L1 Radio.

Op het laatste album 'Toeval besjteet neet' geeft Rosbeek zijn band wat meer ruimte en dat vertaalt zich in mooi uitgerangeerde songs die ook live staan als een huis.

Ook als begeleidingsband hebben de Lotgenoten heel wat in huis, dat zie je in deze Muziekfabriek als ze samen met zanger Lex Nelissen het nummer ‘ ‘t geet neet mie wie vreuger’ brengen.

info: www.ivorosbeekendelotgenoten.nl

Aflevering 5

Muziekfabriek

Bekijk alle optredens op L1.nl/Muziekfabriek

Logo 1Limburg

'Verstandig dat Verstappen het opgaf in Japan'

'Verstandig dat Verstappen het opgaf in Japan'

Max Verstappen zag in de tweede bocht van de Grand Prix van Japan het zicht op een plek in de punten verdampen. Dat hij daarna zijn bolide in de pitsstraat parkeerde, was volgens Xavier Maassen een verstandig besluit.

Programma's