Mijnwerkersrecepten verzameld voor een kookboek

Afbeelding ter illustratie © L1
Sinds de mijnbouw leven er veel verschillende culturen en nationaliteiten in Parkstad en de Westelijke Mijnstreek.
Ook de eetcultuur is door de toestroom van migranten uit Polen, Slovenië, Italië, Marokko en Turkije veranderd. Ambachtelijk couscous, tongstrelende lasagne of traditioneel zuurvlees. Het hoort er allemaal bij in de voormalige koloniën. In het kader van het Jaar van de Mijnen gaat Cynthia Smeets van deur tot deur om lievelingsrecepten van mijnwerkers te verzamelen.
Die worden gebundeld in een kookboek en tijdens buurtdiner, die de komende maanden door heel Heerlen worden gegeven, worden de recepten bereid.

L1NWS

Elke dag om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur
Volledige uitzendingen van het L1NWS vindt u hier: www.l1.nl/Gemist
Losse items uit het L1NWS vindt u hier: www.l1.nl/programma/l1video