Mijn Verhaal met Ziggy Aramowicz, boeken met vaktaal

Mijn Verhaal met Ziggy Aramowicz, boeken met vaktaal

In het Jaar van het Boek zet L1 de lezer in de spotlight met Mijn Verhaal, een tiendelige tv-serie over lezen als gezonde verslaving.

Peter Beeker en Sander Selen hebben tien persoonlijke portretten gemaakt van Limburgse mannen en vrouwen met een enorme drang om boeken te verorberen.

Lezen als ontsnapping uit de werkelijkheid. Dat geldt zeker voor iemand die in de gevangenis zit. Maar ook voor een fanatieke lezer die op latere leeftijd blind is geworden. Zij leest nog iedere dag. Maar hoe? In de serie Mijn Verhaal staan we ook in een Afghaanse keuken over boeken te praten en zitten we met een dikke pil voor de caravan.

Een schippersvrouw staat met haar lievelingsboek aan wal en in een bos bij Kerkrade vinden we een geheim leesplekje op een boomstronk aan een kabbelend beekje. Na een stevige training van het damesrugby-team staat de camera in de kleedkamer en ook in de werkplaats van een Poolse aannemer gaat het gesprek over boeken. In Venlo leren we tussen de koffiepakken en sigarettensloffen dat Nederlandse schrijvers veel te omslachtig zijn en aan de Uffelse molen lezen we over het door de pest vervloekte land.

Mijn Verhaal is een ode aan de lezer. De liefhebber van het boek. De ware lezer voor wie geen pagina teveel is.

L1 TV zendt Mijn Verhaal vanaf zondag 28 augustus wekelijks uit.
De afleveringen zijn daarna ook terug te kijken viawww.L1.nl/MijnVerhaal

Aflevering 5 - Ziggy Aramowicz
Fantasy, thrillers en geschiedenisboeken. Ze staan in de kast en daar blijven ze. Ziggy Aramowicz heeft het veel te druk om zich terug te trekken met een boek. De Poolse Venlonaar leest tegenwoordig alleen maar over techniek. Boeken met Nederlandse vaktaal. Verplichte kost omdat hij als aannemer vaak werkt met Nederlandse bouwvakkers.

Mijn verhaal
Dit jaar is het jaar van het boek. In de serie Mijn Verhaal brengen we een ode aan de lezer. Een saluut aan de ware boekenwurm. Tien verhalen over Limburgse mannen en vrouwen die niet zonder papier kunnen.

Terugkijken
- Mia Jeurissen
- Anne van Dun
- John Klerkx
- Marga Kattenberg

Logo 1Limburg

Programma's