Meteo Limburg: Derde koude maand in warm jaar

Meteo Limburg: Derde koude maand in warm jaar

September wordt, na januari en april, de derde maand van dit jaar dit kouder dan normaal is. Dat meldt Meteo Limburg.

Vrijdag nog wat warmer
Vanmiddag kan het met (ruim) 20 graden nog net warm worden en morgen wordt het nog iets warmer. Daarmee komt op het KNMI-weerstation van de luchthaven bij Beek, met metingen sinds 1946, het aantal warme dagen met 20 graden en meer deze maand uit op 8, tegen normaal 11.

Dit is een schril contrast met de zeer warme september van vorig jaar, die 25 warme dagen kende en waarin van 10 tot en met 15 september sprake was van een hittegolf.

Toch, 2017 is erg warm
Doordat februari, maart, mei en juni beduidend warmer waren dan normaal, zijn we volgens Meteo Limburg toch bezig aan een erg warm jaar. Op de Zuid-Limburgse luchthaven was het van januari tot en met september in slechts 4 jaren (1999, 2003, 2007 en 2014) warmer dan dit jaar.

Het aantal warme dagen met 20 graden en meer komt daar tot dusver dit jaar tot en met vrijdag uit op 109. Slechts zes jaren kenden over de afgelopen zeventig jaar meer warme dagen.

Vanaf het weekend: kwik onder 20 graden
Morgen wordt voorlopig de laatste warme dag. Vanaf het weekeinde blijven de maxima onder de twintig graden. Het wordt wisselvallig en vanaf zondag gaat het stevig waaien: 1Limburg.nl/weer

Bron: Meteo Limburg
Meer weer en de mooiste Limburgse weerfoto's op www.L1.nl/weer

Logo 1Limburg

Programma's