Melanie en Claire uit Doenrade winnen het Parksjtad Leedjes Kónkoer

Melanie en Claire uit Doenrade winnen het Parksjtad Leedjes Kónkoer

Melanie en Claire uit Doenrade hebben het Parksjtad Leedjes Kónkoer gewonnen met het liedje ‘Vieër hauwte vol’, geschreven door Hélène en Wim Jennes.

De tweede plaats werd behaald door Guus Smeets voor Voerendaal met het liedje ‘Here we go’ en de derde plaats door de Herringbiessere uit Bocholtz met ‘Dieng ooge’.


Lees hier het PLK persbericht:

Zaterdag jongstleden werd in Schaesberg het 18e Parksjtad Leedjes Kónkoer georganiseerd. Het PLK+ is het roemruchte liedjes concours van de regio Parkstad.

Uit 48 inschrijvingen werden eerst 24 finalisten geselecteerd voor de finale.

Na de fusie tussen de Parkstad gemeentes Nuth en Onderbanken met Schinnen tot de nieuwe gemeente Beekdaelen, mogen ook Vastelaovend artiesten uit Schinnen deelnemen aan het PLK+ (vandaar de +). En warempel, meteen raak. Melanie en Claire uit Doenrade winnen het PLK+ met hun up-tempo Vastelaovend liedje: ‘Vieër hauwte vol’, geschreven door Hélène en Wim Jennes en waarbij de gitaarpartijen door Melanie zelf zijn ingespeeld. Deze voormalige TVK-finalisten overtuigen met hun performance en rond middernacht staan zij trots als een pauw met de ‘Baeker mit ut groeëte laok’ in hun handen. Melanie en Claire, kersverse winnaars van het PLK+ 2019!

Hierbij de link naar hun optreden: https://www.youtube.com/watch?v=IbdWzjn7MEY

De tweede plaats werd behaald door good-old Guus Smeets met het liedje ‘Here we go’ en de derde plaats door veelvuldig finalist en winnaars de Herringbiessere met ‘Dieng ooge’.

Logo 1Limburg