Meerssen pakt wateroverlast aan met gronddammen

Meerssen pakt wateroverlast aan met gronddammen

Waterschap Limburg en de gemeente Meerssen treffen noodmaatregelen tegen wateroverlast. In mei werd de gemeente hard getroffen door hevige regenval.

Josette van Wersch van Waterschap Limburg:

|

In de zomer hebben gemeente en waterschap al een fietspad verlaagd, op bepaalde plekken gezorgd voor verbetering van waterafvoer en een waterberging geplaatst.

Dit allemaal om te voorkomen dat de straten in de gemeente bij de eerstvolgende fikse regenbui weer blank staan. Op lange termijn wordt er gekeken naar structurele oplossingen.

|

Van de inwoners van Meerssen wordt verwacht dat ze zelf ook maatregelen nemen rondom eigen huis en tuin, zoals het plaatsen van schotten en zandzakken bijvoorbeeld, of het waterdicht maken van hun pand.

Vanavond is er voor burgers een bijeenkomst, waar ze meer informatie krijgen. Medio september worden de gronddammen aangelegd. In oktober moeten ze klaar zijn.

Logo 1Limburg

Stapper laat fiets achter: massale inzet hulpdiensten

Stapper laat fiets achter: massale inzet hulpdiensten

Het achterlaten van een fiets bij een kasteelvijver in Tegelen heeft in de nacht van donderdag op vrijdag voor heel wat consternatie gezorgd. Hulpdiensten werden massaal opgeroepen, omdat gedacht werd dat er iemand te water was geraakt.

Programma's