Meer controles langs de grens in Limburg

Meer controles langs de grens in Limburg

De marechaussee voert op dit moment honderden extra patrouilles uit aan de grenzen in Limburg en Noord-Brabant.

Dat bevestigde een woordvoerder donderdagmorgen. 

Per week 1000 asielzoekers
Reden voor de verscherpte controles is de enorme toestroom van asielzoekers naar ons land. Die is de laatste tijd toegenomen tot 1000 per week, tot voor kort waren het er 1000 per maand. Uit informatie blijkt dat de meeste asielzoekers via de grenzen in Limburg en Noord-Brabant het land binnenkomen.

Mensensmokkel
Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie noemt de situatie alarmerend. Als het zo doorgaat, hebben we aan het eind van het jaar 65.000 asielzoekers, daarom moeten er maatregelen worden genomen, vindt Teeven. Vooral Syriërs en mensen uit Eritrea weten Nederland te vinden. Teeven denkt dat er bij de toestroom van asielzoekers uit Eritrea sprake is van georganiseerde mensensmokkel.

Grenscontroles
Het CDA en de PVV willen dat de grenscontroles terugkomen, maar dit is door het Schengen-verdrag niet mogelijk. De marechaussee mag maar beperkte tijd controleren aan de grens. De capaciteit is daarom niet uitgebreid, maar verplaatst. 

Kazerne
Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers is druk bezig om nieuwe locaties te vinden om de vele asielzoekers op te vangen. Zo krijgen in een leegstaande kazerne in Budel maximaal 1200 asielzoekers onderdak.

Logo 1Limburg

Rieu koos MECC vanwege erbarmelijke situatie in Engeland

Rieu koos MECC vanwege erbarmelijke situatie in Engeland

André Rieu heeft uit de doeken gedaan wat de eigenlijke reden voor de kerstconcertenreeks in het MECC is. Naar nu blijkt was de concerthal in Londen, normaal de vaste plek voor zijn kerstconcerten, niet bepaald een warme deken voor Rieu en zijn Johan…

Programma's