Math Dirks is de Klassieke Gast op L1 Radio

Math Dirks is de Klassieke Gast op L1 Radio

Op zondag 1 februari is zanger Math Dirks te gast bij Emil Szarkowicz.

|
|

Math Dirks studeerde zang en schoolmuziek aan de Conservatoria van Maastricht en Amsterdam.
In 1984 behaalde hij in Maastricht tevens de akte Opera.
In 1988 sloot hij zijn studie solozang Cum Laude af in Amsterdam.

Internationaal Vocalisten Concours
Hij studeerde bij Hein Meens, volgende lessen bij oa. John Bröcheler en Guus Hoekman en werd persoonlijk uitgenodigd door Elisabeth Schwarzkopf voor haar masterclass in Amsterdam, in december 1984.
In 1986 won hij tijdens het Internationaal Vocalisten Concours en 's-Hertogenbosch de 2e prijs, de Prijs van de Vrienden van het Lied en de Prijs van de stad Den Bosch.

Opera
Vanaf 1983 was hij full-time actief als Oratorium en Lied-zanger. Vanaf 1986 zong Math Dirks als solist bij de Nederlandse opera Stichting, Opera forum en Opera Zuid.
Bij Opera Zuid werkte hij van 2004-2005 tevens als koordirigent.

Op dit moment heeft Dirks zich volledig toegelegd op de vertolking van het Nederlandse luisterlied en verzorgt diverse programma's met dit repertoire.

Sittard
Al in 1979 was Dirks dirigent van een klein koor in zijn geboorteplaats Sittard. Later was hij dirigent van oa Melodique Maasbracht, Gemengd koor Zanglust Geleen, Synoidos Sittard en het Heerder Mannenkoor. Al 2e dirigent was hij oa verbonden aan Crescendo Doenrade en de Mastreechter Staar.
Op dit moment dirigeert hij: Dameskoor Innovation Esch, Koninklijk 's Hertogenbosch' Mannenkoor, Grenszangers Neeritter en sinds mei 2014 het Deurnes Gemengd Koor.
Tot 1 januari 2015 was hij verbonden aan het Groot Omroep koor in Hilversum.

Klassieke Avond
Elke zondag van 18:00 tot 21:00 uur.
Van 18:00 tot 19:00 is er de Klassieke Gast. Het Concert is van 19:00 tot 21:00 uur.

Logo 1Limburg

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Naar aanleiding van het oprollen van een grote Albanese drugsbende in Geleen werden verschillende partijen, waaronder makelaars, opgeroepen om waakzamer te zijn. De drempel voor makelaars om aangifte te doen als criminelen een woning aanschaffen, is echter…

Programma's