​Marc Webers geridderd door De Marotte Zitterd

​Marc Webers geridderd door De Marotte Zitterd

Tijdens de oetruipingszitting is Marc Webers door stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd benoemd tot Ridder in de Orde van De Pappegey. Deze onderscheiding wordt toegekend aan een persoon die veel voor de Sittardse (vastelaoves-)cultuur betekent.

Lees hier het persbericht:

Marc Webers geridderd door De Marotte Zitterd

Sittard - Tijdens de oetruipingszitting is Marc Webers door stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd benoemd tot Ridder in de Orde van De Pappegey. Deze onderscheiding wordt toegekend aan een persoon die veel voor de Sittardse (vastelaoves-)cultuur betekent. Marc is de 147e Ridder die sinds 1898 benoemd is.

Creatief

Marc Webers, opgegroeid in Munstergeleen, getrouwd met Anne-Marie Wessels en vader van Chiel en Mil, is in het dagelijks leven sinds 1994 grafisch vormgever (Studio MarQ). De creativiteit en de Zittesje vastelaovend zitten in zijn bloed. Veel langer dan zijn professionele carrière is hij al creatief bezig met vastelaovend.

Marc ontwerpt jaarlijks de huisstijl van de Sittardse stadscarnavalsvereniging, die dikwijls gebaseerd is op de Marotteschlager of het motto van dat seizoen. De stijl komt op tal van plaatsen terug, zoals op de cd-hoes, social media, affiches en decors. Daarnaast is hij als lid van de redactiecommissie van jaarblad ‘De Pappegey’ verantwoordelijk voor de lay-out van dit kolderblad. Hoewel talloze uitingen van zijn hand een blijk van herkenning oproepen, is bij velen de mascotte van 11x11 jaar De Marotte, die in eigentijdse vorm ook bij 12x11 jaar dienst deed, veruit de bekendste.

Marc is sinds april 2013 voorzitter van de waageboewesj Buurt Sjteivig. Al tientallen jaren is hij als wagenbouwer, in het bijzonder als schilder van de praalwagen, actief. Daarnaast ontwerpt hij jaarlijks de Greutsje pin voor Klup Kump Gout. De vastelaovend geeft hij graag door aan de jongere generatie. Zijn eigen zonen stimuleert hij deel te nemen aan de optochten en zoon Chiel was al eens prins van basisschool Leijenbroek.

Buiten vastelaovend is hij o.a. lid van Club Chicane en steunt hij belangeloos talloze initiatieven met zijn creativiteit. Op de lange lijst die hierover samen te stellen is, staan bijvoorbeeld een speldje, schilderij en pentekeningen voor het Sint Rosa comité, de Zittesje revue en de opmaak van het Zittesj laesplenkske voor Veldeke, kring Sittard.

L11 Alaaf

Veel meer over de vastelaovend vind je op L11Alaaf.nl en op L11 Alaaf Facebook:

Logo 1Limburg