L1NWS: Manon laat de Wensambulance naar haar school komen

L1NWS: Manon laat de Wensambulance naar haar school komen

Spreekbeurten gaan vaak over dieren, over landen of over hobby's. Maar soms komt er op school een bijzonder onderwerp voorbij, zoals de wensambulance.

Een leerlinge van de basisschool in Meerlo was zo geïnteresseerd, dat de vrijwilligers van de wensambulance op school langs kwamen.

Manon van den Heuvel (11) van groep 8 van basisschool Megelsheim in het Noord-Limburgse Meerlo heeft zich ontpopt tot een groot actievoerder voor de Wensambulance.

De Wensambulance Limburg vervult wensritten voor kinderen en volwassenen die ernstig ziek en bedlegerig zijn waarbij normaal vervoer niet meer mogelijk is en er geen alternatieven zijn.

Wensambulance Limburg heeft een speciale kinderambulance ter beschikking die rijdt onder de naam Wensje.

Manon hoorde over de wens ambulance en besloot daarover een spreekbeurt te houden. Om daarvoor voldoende informatie te verzamelen nam ze contact op met vrijwilligster/begeleidster van de wensambulance Ton van Summeren. Die vertelde haar over het reilen en zeilen van de wensambulance.

Op de vraag wie dat allemaal betaalt kreeg Manon te horen dat de wensambulance het moet hebben van giften. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Manon besloot om naast de spreekbeurt een eigen inzamelingsactie te houden. Ze zamelde in het dorp lege flessen in en leverde deze in bij de supermarkten in de buurt. En dorpsgenoten die geen lege flessen hadden werden beleefd gevraagd om dan maar een wensbeertje te kopen van maar 5 euro.

|

Vanmorgen hield Manon een spreekbeurt in de klas. Tot grote verrassing van Manon kwam de wensambulance ook naar haar school in Meerlo. De kinderen kunnen dan kennis maken met de ambulance. Tegelijk overhandigde Manon ook het geldbedrag aan de vrijwilligers van de wensambulance. Bij de wensambulance zijn ze maar wat trots op Manon.

“Geweldig hoe zij zich de afgelopen weken heeft ingezet voor de wensambulance”, aldus vrijwilligster Ton van Summeren.

|

L1 Radio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3.

L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's