Maastrichtse presenteert verhoor-methode aan FBI

Maastrichtse presenteert verhoor-methode aan FBI

Een rechtspsychologe uit Maastricht presenteert deze week haar onderzoek naar verhoor-methoden van ooggetuigen, aan de FBI in de Verenigde Staten.

|

Annelies Vredeveldt heeft in Zuid-Afrika onderzocht, hoe de politie méér betrouwbare informatie kan krijgen van misdaadgetuigen. Mensen herinneren zich over het algemeen meer over een verdachte, als ze hun ogen sluiten, terwijl ze hun verhaal vertellen aan de politie.

FBI-onderzoek
Vredeveldt kreeg 100.000 dollar van de Amerikaanse FBI voor het onderzoek. Ze hoopt dat de Amerikaanse inlichtingendienst haar verhoor-methode in de toekomst ook gaat gebruiken.

Op 1 november start Vredeveldt met een nieuw onderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Dan wordt bekeken of getuigen elkaar ook kunnen helpen, zich meer te herinneren.

4 ton
Voor dat onderzoek krijgt Vredeveldt ruim 400.000 euro subsidie van de Zwitserse Society in Science.

Logo 1Limburg

Geneeskundestudente laat vliegtuig landen na noodgeval

Geneeskundestudente laat vliegtuig landen na noodgeval

Julia Bels, studente geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht, zat met haar vriend in het vliegtuig toen een er via de intercom werd gevraagd of er een dokter aan boord was. Julia bood zich aan en adviseerde de copiloot het vliegtuig te laten landen.

Programma's