Maartje Paumen: 'Winnen went nooit'

Maartje Paumen: 'Winnen went nooit'

De erelijst van hockeyster Maartje Paumen ziet er al heel indrukwekkend uit. ,,Maar winnen went nooit'', zei de aanvoerster van Oranje zaterdag na de triomf tegen Australië (2-0) in de WK-finale.

,,Zeker voor eigen publiek niet, in een vol stadion met 15.000 toeschouwers. Deze wereldtitel is een droom die uitkomt.''

Olympisch kampioen Nederland was bij het begin van het WK al de grote favoriet. ,,We hebben de laatste jaren geleerd om met de druk om te gaan'', zei Paumen.

Verwachtingen
,,Het valt soms niet mee om aan alle verwachtingen te voldoen. Maar hier hebben we keihard voor getraind. Het is prachtig dat we nu de wereldtitel terug hebben. De nederlaag 4 jaar geleden in de WK-finale in en tegen Argentinië hebben we hiermee rechtgezet. Mede daardoor zijn de blijdschap en de ontlading nu zo groot bij ons.

Maar dat komt natuurlijk ook doordat we nu in eigen land wereldkampioen zijn geworden. Dat maakt het extra bijzonder.''

Palmares
Maartje Paumen bouwt rustig verder aan haar imposante erelijst. De Geleense is topscoorster van dit WK geworden. De strafcornerspecialiste van Oranje scoorde zeven keer.

Paumen was voor dit toernooi al Neerlands topscoorster aller tijden. Ze heeft haar totaal op 160 treffers gebracht. In de laatste twee jaren won de 28-jarige hockeyster de Olympische titel in Londen 2012, de Champions Trophy (2012) en nu ook de Wereldtitel.
Haar complete palmares is vele malen uitgebreider.

Foto:ANP

Logo 1Limburg

Programma's