LVK in Kessel maakt winst maar bedragen gaat organisatie niet noemen

LVK in Kessel maakt winst maar bedragen gaat organisatie niet noemen

De finale van de Limburgse vastelaovesliedjeswedstrijd LVK op 26 januari 2018 is winstgevend geweest. Dat schrijft de stuurgroep LVK Kessel 2018 op haar facebookpagina.

Hoeveel winst precies is gemaakt, wil de organisatie niet meedelen. 'Winst was niet onze eerste instantie de hoofdzaak om het LVK naar Kessel te halen', zegt Maurice Vervoort voorzitter van de organisatie. 'Wij wilden muzikaal Kessel en vastelaovend vierend Kessel op de kaart zetten en dat is dacht ik gelukt. Dat daarbij ook nog een mooie winst voor de Kesselse gemeenschap komt, is een super fijne meevaller. We hebben het grootste LVK ooit mogen organiseren maar ook het duurste. We zijn er nog steeds trots op', aldus Vervoort. De LVK-finale in Kessel vond plaats in een paviljoen van tentenbouwer Neptunus uit Kessel waar 6500 toeschouwers zangen dat het zangduo Spik & Span met het liedje 'Blieve' de meeste punten kreeg.

Lees hier het bericht van de stuurgroep LVK Kessel 2018 op facebook:

LVK Kessel sluit winstgevend af

Het is inmiddels bijna 8 maanden geleden dat in Kessel het LVK 2018 plaatsvond. De stuurgroep LVK Kessel 2018 heeft daarna met haar financiële commissie nog veel werk gehad met het afhandelen van alle financiële afspraken en fiscale verplichtingen. De stuurgroep betreurt dat er daardoor lange tijd radio-stilte is geweest maar is verheugd te kunnen melden dat het LVK Kessel 2018 ook financieel een succes is gebleken.

Na maandenlange voorbereidingen door een tiental commissies van in totaal bijna 50 enthousiaste Kesselnaren was heel Limburg op vrijdag 26 januari getuige van ‘Het grootste LVK ooit’. In samenwerking met de hoofdsponsor Neptunus BV was op de Karreweg in Kessel een paviljoen van ruim 4000 m2 neergezet waarin 6.500 carnavalisten getuige waren van een legendarische finale van het LVK. Nooit eerder waren zoveel mensen live bij dit evenement aanwezig, en dat in een tijdelijke accommodatie die normaliter alleen grote internationale evenementen zoals de Klimaatconferentie en VN-topdagen huisvest. Ruim 300 vrijwilligers, hoofdzakelijk afkomstig uit Kessel, zorgden dat alles in perfecte banen liep. Van de verkeersbegeleiding bij de aanrij-routes, via het parkeren, de toegang, de garderobe en natuurlijk niet te vergeten de catering, overal liet Kessel zien waar een klein dorp groot in kan zijn. Achter de schermen werd samen met de Stichting LVK, de omroep L1 en de mensen van het licht en geluid van Xymio koortsachtig gewerkt om dit evenement live via radio en televisie bij heel Limburg in de huiskamer te brengen. Natuurlijk had iedereen z’n eigen winnaar in gedachten, maar de regels van de stichting LVK zijn duidelijk en eenduidig en zo werd het duo Spik en Span uit Susteren met ‘Blieve’ de winnaar van het LVK Kessel 2018. De organisatie heeft sindsdien regelmatig de suggestie gekregen dat de finale van het LVK ook beter in Kessel kan ‘Blieve’ maar de Stichting LVK Kessel 2018 geeft het stokje met alle plezier over aan de carnavalsverenigingen van Gulpen en Margraten.

Het LVK werd de dag erna opgevolgd door ‘Party On’, een evenement waarvan de naam al zegt: het feestje ging nog even door. Zo’n 2000 bezoekers waren getuige van een unieke mix van optredens van o.a. Og3ne, Big Black & Beautiful, Henk Dissel, Frans Duijts, George Baker en de Edwin Evers Band. Het feest ging door tot in de kleine uurtjes en heeft ervoor gezorgd dat entertainend Nederland nu ook weet waar Kessel ligt!

Er wordt momenteel samen met alle commissies gekeken op welke wijze het positieve resultaat van dit unieke evenement ten goede gaat komen aan de hele Kesselse gemeenschap, hetgeen als het doel van de Stichting LVK Kessel 2018 bij de oprichting is benoemd.
Personen die hun vrijwilligersvergoeding willen doneren aan de Kesselse gemeenschap hoeven niets te doen, dan gebeurt dat automatisch. Zij die hun vrijwilligersvergoeding op een andere manier wensen te ontvangen, kunnen dit tot uiterlijk 20 september 2018 kenbaar maken via info@lvkkessel2018.nl .

Logo 1Limburg