LVK-Finalist 6: De Plekbend - Zoa wie s'te bès

Afbeelding ter illustratie © L1
Arensgenhout staat als nummer 6 in de finale.
Het begon eigenlijk als een soort van grap. Ongeveer 9 jaar geleden (2012) kwamen een aantal heren, destijds nog niet de volledige Plekbend, op het idee om zelf een carnavalshit te gaan schrijven. Onder het genot van een pilsje werd er 2 keer samengekomen en was de tekst al vrij snel klaar. De melodie werd ook al vrij snel duidelijk en er werden zelfs noten op papier gezet, maar toch belandde het nummer in de koelkast. Daar kwam in een zomer 6 jaar geleden (2015) zomer dan toch eindelijk een einde aan. Het aantal zangers groeide in 3 jaar naar 7 in totaal en bijna de gehele gemeente Nuth wordt in de groep vertegenwoordigd: Léon Bertram (Hulsberg), Rick Vanderbroeck& Jeffrey Bertram (Arensgenhout), Arjan Jennen (Schimmert), Roel Lousberg (Wijnandsrade), Erwin Florakx (Nuth) en Wout Kickken (Voerendaal). De Plekbend heeft eenmalig in de halve finale van het LVK in 2019 met Meaters. 
Maurice Pluijmakers (bekend van de Geliende) heeft tekst en muziek voor het nummer “Zoa wie-s te bès” geschreven.

Bekendmaking finalisten LVK 2021

Volg hier de spannende uitzending op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

Interview

Na afloop van iedere halve finale hebben we een tv-programma uitgezonden met alle clips van deze halve finale. En Henk sprak vanuit 'zijn' woonkamer ook met de artiest.

Liedje

Finale LVK 2021

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en kun je vanaf 20:00 live volgen op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.
Helaas kan hier vanwege de coronamaatregelen geen publiek bij aanwezig zijn. Maar we gaan er absoluut een feestje voor in je woonkamer van maken! Veer laote dich neet in de steek!

Geniet nogmaals van de Halve Finales LVK

Dit jaar op L1 Radio. Luister ze hier terug.

Belangrijke data op een rijtje

  • 5 februari: FINALE 45e LVK live op L1 TV, L1 Radio& L11 Alaaf Facebook

Veel meer vastelaovesmuziek non-stop op L11AlaafRadio

Afbeelding ter illustratie © Klik op de afbeeling om L11AlaafRadio te luisteren