LVK-Finalist 19: De Toddezèk - Ach, dân zien we vân de straot aaf !!!

LVK-Finalist 19: De Toddezèk - Ach, dân zien we vân de straot aaf !!!

Grubbenvorst staat als nummer 16 in de finale.

Op een speciale persconferentie een paar jaar geleden kondigde de drievoudig LVK-winnaar De Toddezèk uit Grubbevorst aan dat ze vaarwel zeiden tegen het LVK. Maar na een pauze van 3 jaar is de kriebel bij de broers Rene en Geert Verschueren en Twan Relouw weer zo groot dat ze de verleiding niet meer konde weerstaan.

Het liedje voor 2018 "Ach, dân zien we vân de straot aaf !!!" is een verwijzing naar een gevleugelde uitdrukking van veel Limburgers die maanden vantevoren zich uren en uren vrijwillig inzetten op allerlei vastelaovesonderdelen. Als je dan vraagt of ze het druk hebben, volgt vaak het bescheiden antwoord "Ach, dân zien we vân de straot aaf".

Kijk hier naar uitzending van de Bekendmaking finalisten LVK live op L1 Radio én L11 Alaaf.

Het liedje

LVK-Finale

Je volgt de finale natuurlijk live bij L1. Vanaf 20:00 live op L1 TV, L1 Radio en hier live op L11 Alaaf.nl. Je vindt daar ook meer info over het stemmen tijdens de finale.

Win 8 VIP-kaarten voor de LVK-Finale!

Stijf uitverkocht binnen enkele minuten... de LVK-finale in Kessel. Maar je kunt er vrijdag 26 januari toch nog bij zijn. Samen met 7 vrienden of vriendinnen word je dan met de limousine thuis opgehaald. En nog belangrijker: ook thuisgebracht. Je viert de finale van het LVK dan als een ware VIP.

Maak hier kans op de VIP-kaarten

Halve Finales

Bekijk hier de halve finales van het LVK in de Muziekgieterij.

Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer

Alles over het LVK vind je op L1.nl/LVK

Vastelaovend

Veel meer over de vastelaovend vind je op L11Alaaf.nl

Logo 1Limburg