LP wil vijf volwaardige spoorlijnen in Limburg

LP wil vijf volwaardige spoorlijnen in Limburg

Vijf partijen in het Limburgs Parlement pleiten voor vijf volwaardige regionale spoorlijnen in Limburg , die deels grensoverschrijdend zijn.

|

Het provinciebestuur moet daar 30 miljoen extra voor uittrekken. Het Rijk moet het merendeel betalen. CDA, VVD, PvdA, D66 en 50PLus hebben daarover een initiatiefvoorstel ingediend.

Het gaat om bestaande lijnen die deels worden aangepast en uitgebreid. Zo moet er een rechtstreekse verbinding komen tussen Maastricht en Aken en moet de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen ook stoppen op nieuw aan te leggen stations in Belfeld en Grubbenvorst. Ook moet de stoptrein van Maastricht naar Roermond worden doorgetrokken naar Weert en Eindhoven, met nieuwe stations in Baexem en Haelen. Volgens de vijf partijen zijn de aanpassingen goed voor duizenden nieuwe reizigers. 

Het initiatiefvoorstel komt vrijdag aan de orde in een statencommissie.

 

Logo 1Limburg

Reuvernaar verdacht van poging tot moord op Kempencross

Reuvernaar verdacht van poging tot moord op Kempencross

Een 21-jarige man uit Reuver wordt samen met een 17-jarige vrouw verdacht van poging tot moord of doodslag, nadat ze zondag in Leende op het publiek van de Kempencross inreden. Daarmee hangt het duo mogelijk een zware gevangenisstraf boven het hoofd.

Programma's