Lotte Boonen wint Talent & Co.

Lotte Boonen wint Talent & Co.

Lotte Boonen is de winnares van de L1-show Talent & Co.

Het tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom.

Lotte Boonen is 15 jaar, en zit op het Maastrichtse Bonnefanten College. Zij gaat naar de dansopleiding die aan deze school verbonden is.

Zij danst zeven dagen in de week en maakt onder andere deel uit van het gerenommeerde Schrit_tmacher gezelschap.

Door het vele dansen is er thuis een vervoersrooster gemaakt om haar naar de lessen te brengen. Zelfs de beide opa’s doen dienst als chauffeur!

Lotte weet precies wat ze wil en deed aan het programma mee, omdat ze op zoek is naar haar ‘eigenheid’ in het dansen.

1/54

Finale op L1 TV

De finale was te zien op zondag 6 januari 2019 om 18:00 uur en wordt op dinsdag 8 januari 2019 om 20:30 uur en donderdag 10 januari 2019 om 20:30 uur herhaald.

Terugkijken

Talent wordt beloond

Talent & Co is geen talentenjacht. Wel bepaalt een jury welk talent zich in een jaar tijd het meest heeft ontwikkeld, hetgeen wordt beloond met de FSI Talent Trofee.

Dat is een waarderingsprijs in de vorm van een spaarrekening met daarop 2000 euro door het winnende talent te besteden aan coaching, workshops, instrumenten of apparatuur. De stichting FSI wil jong talent stimuleren en draagt culturele initiatieven een warm hart toe.

Driekoppige jury
Joes Brauers (acteur), Stijn Huijts (directeur Bonnefanten museum) en Suzan Seegers (musicalster) vormden de jury tijdens de finale avond van het tv-programma in Theater Kerkrade. Zij bepaalden wie van de vijf gelijkwaardige Limburgse talenten er met de FSI Talent Trofee naar huis zou gaan.

Multimediale aanpak
Het programma heeft zijn eigen website, www.talentenco.tv , waarop extra informatie over het programma en de talenten te vinden is. Bovendien koppelt de website de talenten aan de vele opleidingsmogelijkheden, coaches en podia die Limburg rijk is. Het programma is tevens te volgen via Instagram, Facebook en YouTube.

Begeleiding van ontluikend talent
Talent & Co laat zien wat er komt kijken bij de ontwikkeling van ontluikend talent. Het is een weg met grote en kleine hobbels, beïnvloed door vele aspecten, zoals familie, school, docenten, sociale achtergrond, dan wel gewoon een kans krijgen. Een goede begeleiding is van essentieel belang. Zeker voor jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar.

Talent & Co

Uit zo’n vijftig Limburgse talenten zijn eind vorig jaar 5 kandidaten geselecteerd, De kandidaten zijn gescout via Kunstbende Limburg en de Limburgse cultuurprofielscholen: middelbare scholen waarin kunst en cultuur nadrukkelijk op het lesrooster staan.

Meer afleveringen Talent & Co

Logo 1Limburg

Op wie zijn de boeren boos?

Op wie zijn de boeren boos?

Boeren protesteren dinsdag bij het Gouvernement in Maastricht. En woensdag zullen opnieuw Limburgse tractors richting Den Haag trekken. Want de agrariërs zijn boos. Sluimerende woede komt boven.

Programma's