LKVW gaat wagenbouwers tegemoet komen in onkosten

LKVW gaat wagenbouwers tegemoet komen in onkosten

De Stichting LKVW, organisator van het Limburgs Kampioensjap Vasteloaveswages in Susteren, gaat wagenbouwers financieel in hun onkosten als ze meedoen aan het kampioenschap. Ook is het prijzengeld verhoogd naar € 1111 voor de winnaar van het LKVW.

'Uit de contacten dieonderhoudt met wagenbouwers, is gebleken dat de kosten om mee te doen aan een optocht dusdanig sterk stijgen, dat deze soms een belemmering vormen voor deelname', zegt Remy Jongen van de Stichting LKVW. Naast de tegemoetkoming zal ook het prijzengeld voor de optocht op dinsdag 5 maart omhoog gaan.

Lees hier het persbericht:


NIEUW: ONKOSTENVERGOEDING WAGENBOUWERS BIJ DEELNAME LKVW!

Na een schitterende eerste editie van het Limburgs Kampioensjap Vasteloaveswages in 2018 zal ook de komende vastelaovesdaensdig wederom een bonte stoet van praalwagens voor het oog van duizenden bezoekers door Susteren trekken. Het geheel wordt wederom live uitgezonden door L1 zodat heel Limburg deelgenoot kan zijn van dit unieke evenement. 5 maart 2019 is dus een datum om alvast in uw agenda te zetten.

In aanloop naar de tweede editie heeft de organisatie besloten enkele wezenlijke veranderingen door te voeren.

Een van de belangrijkste veranderingen is een financiële tegemoetkoming vanuit de stichting richting de deelnemende wagens. Uit regelmatige contacten die Stichting LKVW onderhoudt met wagenbouwers, is gebleken dat de kosten om mee te doen aan een optocht dusdanig sterk stijgen, dat deze soms een belemmering vormen voor deelname.

Om deze reden heeft Stichting LVKW besloten om wagenbouwers financieel tegemoet te komen in hun onkosten. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van een aantal factoren, denk hierbij aan de grootte van de groep/wagen, de afstand die afgelegd dient te worden naar Susteren, de regio waaruit de wagen afkomstig is etc.

Onkosten hoeven dus geen belemmering meer te vormen voor deelname aan dit unieke Limburgs Kampioensjap.

Naast het beschikbaar stellen van een onkostenvergoeding, is tevens het prijzengeld fors verhoogd van €777,- naar € 1.111,- voor de winnaar van het Limburgs Kampioensjap Vastelaoveswages 2019. De tweede en de derde prijs bedragen respectievelijk €555,- en €222,-.

Strijd ook mee om de titel 'Sjónste Vastelaoveswage van Limburg' en schrijf je in via de website www.lkvw.nl!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de organisatie per email via info@lkvw.nl of via het telefoonnummer 06 10 12 34 69.

Let op: de onkostenvergoeding wordt door de organisatie bepaald. Deze staat geheel los van de onafhankelijke jury, die belast is met het toekennen van de prijzen.

Logo 1Limburg

Verdenking Thijs H. niet gemeld wegens beroepsgeheim

Verdenking Thijs H. niet gemeld wegens beroepsgeheim

De 27-jarige Thijs H. wordt verdacht van een driedubbele moord. Toen hij bij GGZ-instelling Mondriaan in Maastricht terugkwam van de Brunssummerheide met bebloede kleding, heeft het personeel van de zorginstelling dit niet gemeld vanwege het beroepsgeheim.